Ihmiset

Tunnistatko uudet mepit kuvien perusteella? Testaa!

Tee testi ja selvitä, miten hyvin tunnet Suomen mepit vuoden 2024 eurovaalien jälkeen.

Teksti:
Milla Puustinen
Kuvat:
Otavamedian arkisto ja Eduskunta

Tunnistatko kuvassa olevat mepit? ©Otavamedian arkisto

Tee testi ja selvitä, miten hyvin tunnet Suomen mepit vuoden 2024 eurovaalien jälkeen.

Suomesta valittiin uudet Euroopan parlamentin jäsenet eli tuttavallisemmin mepit kesäkuun alussa. Tuoreeseen meppien joukkoon mahtuu tuttuja kasvoja, jotka ovat olleet mukana politiikan pelikentillä pitkään. Joukossa on myös ensimmäistä kertaa meppinä toimivia henkilöitä. Kuinka hyvin tunnistat 15 uutta meppiä kasvokuvien perusteella? Testaa Annan tietovisassa!

Lue myös: Naisen tie politiikan eliittiin: Ursula von der Leyenin, Sanna Marinin ja 3 muun politiikan kiintotähden vaikuttava tarina

Testi näkyy alla evästeet hyväksyneille.

Kesällä 2024 Euroopan parlamenttiin valittiin 720 meppiä

Tänä vuonna Euroopan parlamenttiin valittiin 720 jäsentä eli meppiä. Suomesta parlamenttiin valittiin 15 jäsentä.

Euroopan parlamentti on Euroopan unionin kansanedustuslaitos, joka säätää lait ja hyväksyy EU:n talousarvion yhdessä Euroopan unionin neuvoston kanssa. Lisäksi parlamentti valvoo komissiota ja EU:n virastoja.  

Europarlamentin jäsenet valitaan joka viides vuosi toimitettavilla yleisillä, suhteellisilla ja salaisilla vaaleilla. Eri jäsenmaissa käytetään erilaisia vaalijärjestelmiä. Vaaleissa äänioikeutettuja ovat kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset ja Suomessa asuvat Euroopan unionin jäsenvaltion kansalaiset.

Lue myös Kotiliesi.fi: EU-parlamentin jättävä Heidi Hautala paljastaa yllättävän intohimonsa – näissä puuhissa hän viettää kesänsä

Juttua on muokattu 17.6.2024 kello 09.17: Testiin on korjattu Kokoomuksen Euroopan parlamentin jäsenen Aura Sallan nimi. Alun perin testissä hänen nimensä oli kirjoitettu muotoon Salla Aura. Muiden nimet on testissä kirjoitettu muotoon: etunimi + sukunimi.

X