Lifestyle

Kaunein kissa on ylitse muiden – tässä ovat Annan lukijoiden silmissä ihanimmat kissarodut

Kysyimme Annan lukijoilta, mikä kissarotu on kaikkein kaunein. Äänestäjät olivat erityisen ihastuneita neljänlaisiin pörröturkkeihin, jotka kahmaisivat äänipotin.

Teksti:
Karoliina Kakko
Kuvat:
iStock

Oma kissa on yleensä omistajansa mielestä se kaunein ja paras.

Kysyimme Annan lukijoilta, mikä kissarotu on kaikkein kaunein. Äänestäjät olivat erityisen ihastuneita neljänlaisiin pörröturkkeihin, jotka kahmaisivat äänipotin.

Kysyimme Annan Facebook-sivuilla, mikä on kissaroduista kaunein. Useissa vastauksissa korostettiin, että kaikki kissat ovat kauniita. Lisäksi oma kissa oli luonnollisesti rakkain – ja sen vuoksi kaunein.

Yli 200 vastauksen joukosta erottui kuitenkin selkeästi neljä rotua, jotka saivat eniten mainintoja.

4 kauneinta kissarotua

Maatiaiskissa

”Ihan tavallinen maalainen”, kirjoittaa Eeva oman kissansa kuvan kera.

Ylivoimaisesti eniten mainintoja sai maatiaiskissa. Maatiaiskissa ei ole virallisesti oma rotunsa. Se on metsäkissoista polveutuva kesyyntynyt kissalaji, jota kuvaillaan uteliaaksi ja seuralliseksi. Vaikka maatiaiskissat nauttivat huomioista ja seurasta, ne ovat itsenäisiä luonteeltaan ja saattavat tarvita myös omaa aikaa.

Suomalaisilla on pitkä historia maatiaiskissojen kanssa. Ehkä pitkä yhteiselo on tehnyt meistä molemmista sinnikkäitä ja itsenäisiä olentoja.

Maatiaiskissat ovat valloittaneet suomalaisten sydämet.

Maine coon

Maine coon -kissat saivat toiseksi eniten mainintoja. Päivi sanoo sen hyvin: ”En tiedä onko kaunein, mutta komein on maine coon.”

Tämä suurikokoinen ja pitkäkarvainen rotu hurmaa miellyttävällä luonteellaan. Maine coonit tunnistaa helposti korvien päistä löytyvistä tupsuista, joka tuo kissaan ilvesmäisiä piirteitä. Rodun sosiaalisuudesta kertoo se, että jotkut maine coonit saattavat ”puhua” omistajillee erilaisilla äänillä.

Sosiaalinen luonne saattaa olla syynä sille, että tämä rotu on yksi maailman suosituimpia.

Maine coonit muistuttavat ulkoisesti hieman ilvestä korvan tupsujen vuoksi.

Ragdoll

Kolmanneksi kauneimpana rotuna lukijat pitivät ragdoll-kissaa. Rodun tunnistaa sinisistä silmistä ja pehmeästi ulkomuodosta. Ragdoll tarkoittaa suomeksi räsynukkea ja se kuvastaa hyvin rotua. Rentoutuessaan kissa tuntuu veltolta kuin räsynukke.

Luonteeltaan rotu on leikkisä ja ihmisrakas. Tämä älykäs rotu on myös koulutettavissa.

Kissaliiton mukaan Suomessa rekisteröitiin eniten ragdoll-kissoja vuonna 2022.

Pyhä birma

Tämä rotu on kotoisin Myanmarin alueelta. Se tunnetaan upeasta turkista ja sinisistä silmistä.

”Kaikki kisut, mutta aina omia pitää kehua, joten pyhä birma”, äänestää Minna.

Pyhä birma muistuttaa ulkoisesti hieman ragdoll-rotua, mutta sen rotumääritelmä on tiukempi. Rodulle on ominaista esimerkiksi valkoiset tassut, eli sukat.

Birmaa kuvaillaan seuralliseksi ja älykkääksi kissaksi, jolle voi opettaa vaikka erilaisia temppuja. Samaan aikaan rotu on kärsivällinen ja soveltuu sen vuoksi esimerkiksi lapsiperheisiin.

Pyhä birma kuuluu naamiokissoihin, koska sen kasvojen väritys muistuttaa naamioita.

Lähteet: kissakirja.fi, kissarodut.fi, Suomen kissaliitto

Täsmennetty 25.9.: Maatiaiskissan luonnehdinnasta on poistettu muotoilu ”laji pärjää hyvin siis myös omillaan”.

X