Reseptit

Kreikkalaiset lammaspyörykät

8.3.2017 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kreikkalaiset keftedespyörykät maistuvat salaatin ja tsatsikin kanssa.

Ainekset

500 g lammasjauhelihaa
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 kananmuna
1/2 sitruunanmehu ja raastettu kuori
1 pieni sipuli
3 rkl silputtua persiljaa
1-2 tl oreganoa
1 tl minttua
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi öljytilkassa. Anna korppujauhojen turvota 5 minuuttia vesi-kananmunaseoksessa. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste, persiljasilppu ja mausteet. Sekoita jauheliha ja sipulisilppu korppujauhoseokseen.

2. Muotoile taikinasta soikeita lihapullia. Paista pullat kypsiksi öljyssä.

Vinkki: Lisää taikinan sekaan fetamuruja.

Lisää pihvejä, pyöryköitä ja murekkeita:

feta-jauhelihapihvit, pitaleipää

Feta-jauhelihapihvit, avokado-kurkkutsatsikia ja paahdettua pitaleipää

Yrttilihapullat

Lihapullat Kreetan tapaan

yrtein maustetut lihapullat keftedes

Yrtein maustetut lihapullat (keftédes)

Kotiliesi.fi: Kreikkalainen lihamureke

Julkaistu aiemmin

viva

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme