Reseptit

Mansikka-limettikakku on juhlapöydän kaunotar

Mansikka-limettikakusta paljastuu suloinen sydän, joka ihastuttaa kahvipöydän vieraat.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Sievä ja herkullinen juustokakku kerää pisteitä myös herkällä ulkoasullaan.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 75 g margariinia

limettitäyte:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 3 limetin raastettu kuori + mehu
  • 5 dl vispikermaa
  • 7 liivatelehteä

mansikkatäyte:

  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 400 g makeutettua mansikkasosetta (pakaste)
  • 5 dl vispikermaa
  • 8 liivatelehteä

koristeluun:

  • tummaa ja valkoista suklaata

Valmistusohje

Suloisessa mansikka-limettikakussa on raikas limettisydän. Mansikka-limettikakun pohja tehdään Digestive-kekseistä. Tarvitset kakun valmistamiseen kaksi irtopohjaista kakkuvuokaa, halkaisijaltaan 24 cm ja 28 cm.

Vuoraa molempien vuokien pohjat leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariini. Painele seos isomman irtopohjavuoan pohjalle.

Tee ensin limettitäyte. Sekoita sokeri, tuorejuusto sekä limettiraaste ja -mehu toisiinsa. Anna liivatteiden pehmetä kylmässä vedessä ja liuota ne sitten tilkkaan kuumaa vettä. Sekoita vähän tuorejuustoseosta liivateliuoksen joukkoon ja lisää seos täytteeseen. Kääntele lopuksi vaahdotettu kerma täytteeseen. Kaada täyte pienempään vuokaan ja pakasta 2 tuntia, näin saat kakulle kauniin limettisydämen.

Tee mansikkatäyte, kun limettitäyte on jäätynyt. Valmista se limettitäytteen tapaan. Kaada osa mansikkatäytteestä pohjan päälle, nosta keskelle limettitäyte ja kaada vuokaan loput mansikkatäytteestä. Anna kakun hyytyä.

Koristelu: Sulata sekä valkoista että tummaa suklaata. Pane suklaat muovipusseihin ja leikkaa kulmiin hyvin pienet reiät. Pursota suklaasta herkkiä koristeita hyytyneen mansikka-limettikakun pinnalle.

X