Reseptit

Pähkinäiset suklaapallot

Tummasta suklaasta tehdyt pähkinäiset superpallot saavat tässä reseptissä mausteekseen appelsiinimehua. Ne maistuvat nautinnolliselta mantelimaidon kera.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pähkinäiset suklaapallot

  • 1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 1 1/2 dl pistaasipähkinänsydämiä
  • 1 1/2 dl kuorimattomia manteleita
  • 1/2 dl kuivattuja karpaloita
  • 2 rkl intiaanisokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • tilkka omena- tai appelsiinimehua

Valmistusohje

Pähkinäiset suklaapallot tehdään helposti näin:

1. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa tai hyvin miedolla lämmöllä liedellä.

2. Mittaa pähkinät, karpalot ja sokeri tehosekoittimeen. Anna koneen käydä hetki. Lisää sula suklaa ja tilkka mehua.

3. Sekoita tasaiseksi. Pyörittele massa palleroiksi ja kääntele ne pähkinärouheessa. Tarjoa pähinäiset suklaapallot pienenä makeana herkkuna vaikkapa jouluaterian jälkeen tai pakkaa ne kauniiseen rasiaan ja anna lahjaksi.

Katso myös nämä herkkureseptit:

Gluteenittomat_kaakao_vaniljapallot_ja_maustekahvi

Gluteenittomat suklaa-vaniljapallot ja maustettu kahvi

Taateli_pahkinapallot

Taateli-pähkinäpallot

Kookospallot

Kookospallot

Kotiliesi.fi: Karpalo-riisisuklaa

X