Reseptit

Pippuripossu ja piparjuurikastike

Pippurit antavat potkua reilulle possupaistille. Tarjoa paisti piparjuurikastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2–2 kg porsaan kasleria (eli niskaa tai etuselkää)
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1–2 rkl pippurisekoitusta
  • 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 2 rkl sinappia
  • (1 rkl hienonnettua inkivääriä ja valkosipulia)

Kylmä piparjuurikastike

  • 2 dl kevytranskankermaa tai kermaviiliä
  • 1 tuubi kevytmajoneesia
  • noin 3 rkl raastettua piparjuurta
  • 1 rkl sinappia
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Pippuripossu ja piparjuurikastike tehdään helposti näin:

1. Ota liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Sido halutessasi lihapala tasaiseksi puuvillanarulla.

2. Sekoita mausteet, hunaja ja sinappi öljyyn. Levitä seos lihapalan päälle. Paina lihalämpömittari keskelle paistia.

3. Kypsennä kasleri 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Kypsennysaika on noin 1 1/2–2 tuntia.

Piparjuurikastike:

Sekoita kastikeainekset keskenään. Maista, kaipaako kastike makeutta ja lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.

Lisää reseptejä kaslerista:

931262-pulled-pork-hampurilainen.jpg

Pulled pork BBQ Burger

985716-possu_vartaat,590.jpg

Korealaiset possuvartaat

910507-grillikasleri.jpg

Grillatut porsaan kasleripihvit

Kotiliesi.fi: Nyhtöpossukääryleet

X