Pippuripossu ja piparjuurikastike
Pippurit antavat potkua reilulle possupaistille. Tarjoa paisti piparjuurikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 1 1/2–2 kg porsaan kasleria (eli niskaa tai etuselkää)
- 1/2 dl öljyä
- 2 tl suolaa
- 1–2 rkl pippurisekoitusta
- 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 2 rkl sinappia
- (1 rkl hienonnettua inkivääriä ja valkosipulia)
Kylmä piparjuurikastike
- 2 dl kevytranskankermaa tai kermaviiliä
- 1 tuubi kevytmajoneesia
- noin 3 rkl raastettua piparjuurta
- 1 rkl sinappia
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Pippuripossu ja piparjuurikastike tehdään helposti näin:
1. Ota liha hyvissä ajoin ennen paistamista huoneenlämpöön. Sido halutessasi lihapala tasaiseksi puuvillanarulla.
2. Sekoita mausteet, hunaja ja sinappi öljyyn. Levitä seos lihapalan päälle. Paina lihalämpömittari keskelle paistia.
3. Kypsennä kasleri 150-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 80 astetta. Kypsennysaika on noin 1 1/2–2 tuntia.
Piparjuurikastike:
Sekoita kastikeainekset keskenään. Maista, kaipaako kastike makeutta ja lisää tarvittaessa sokeria tai hunajaa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoamista.
Lisää reseptejä kaslerista:
Kotiliesi.fi: Nyhtöpossukääryleet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous