Neljän aineksen suklaapiirakka, luumu-kermakakku pellillä, lohipiirakka uudella tapaa – joulun ihanimmat leivonnaiset syntyvät vähällä vaivalla
Joulu ja leivonta kuuluvat yhteen. Pieni oikaiseminen on kuitenkin joululeipurin pelastus. Näissä herkuissa on käytetty juuri sen verran valmistuotteita, että tekemisen ilo säilyy. Maistuisiko neljän raaka-aineen suklaamoussepiirakka, karpalo-kinuski-keksikakku tai luumu-kermakakku pellillä?
Näillä ohjeilla syntyvät joulun herkullisimmat ja helpoimmat leivonnaiset! Juhlavassa keksikakussa on karpalo-kinuskitäyte.
Joulu ja leivonta kuuluvat yhteen. Pieni oikaiseminen on kuitenkin joululeipurin pelastus. Näissä herkuissa on käytetty juuri sen verran valmistuotteita, että tekemisen ilo säilyy. Maistuisiko neljän raaka-aineen suklaamoussepiirakka, karpalo-kinuski-keksikakku tai luumu-kermakakku pellillä?
Joulu lähestyy kaikkine kiireineen – onneksi aina ei kaikkea tarvitse tehdä alusta loppuun itse, sillä leivonta onnistuu helposti hyödyntämällä osin valmistuotteita. Silloin voi keskittyä vaikkapa täyttämiseen, koristeluun ja pursottamiseen. Tärkeintä on rento tunnelma ja ihanat, keittiöön leviävät tuoksut – sekä tietysti herkullinen lopputulos.
Helposti isommalle porukalle: luumu-kermakakku pellillä
Tämän luumu-kermakakun salaisuus on pehmeän höttöisessä täytteessä ja rapeassa taikinassa. Taikinana on käytetty valmista pakastelehtitaikinaa. Kun kakun tekee pellille ja leikkaa sen sopiviksi annospaloiksi, saa helposti juhlavan kahvipöydän herkun isommallekin joukolle. Pinnalle sirotellaan tomusokeria.
Kirpeän ja makean ihana liitto: karpalo-kinuski-keksikakku
Karpalo-kinuski-keksikakun pohjan voi tehdä itse tai käyttää valmista, vaaleaa piparkakkutaikinaa. Makean kinuskin ja kirpeiden karpaloiden yhdistelmä on täydellinen. Koristelussa voi käyttää luovuuttaan: kakun pinnalle tulee valmista karamellilevitettä, karpalotäytettä sekä pohjataikinasta muotoiltuja keksejä, joista voi tehdä haluamansa muotoisia.
Näihin joulusämpylöihin tuo bataatti ihanaa makeutta ja fenkolinsiemenet ja pomeranssikuori mukavaa jouluista mausteisuutta. Bataattisosetta löytyy kaupoista valmiina. Sämpylät voi asetella pellille kranssin muotoon tai irralleen toisistaan.
Helposti neljällä raaka-aineella: suklaamoussepiirakka
Joulu syntyy vaivattomasti: herkkujen leivonta ei juuri helpommaksi voi mennä, kun suklaamoussepiirakka syntyy pelkästään neljällä raaka-aineella. Piirakan valmistusaikakin on vain 20 minuuttia. Muista kuitenkin varata pari tuntia hyytymisaikaa. Ohjeella onnistuu yksi iso piirakka tai kuusi annospiirakkaa. Vaniljajäätelö raikastaa tämän kahvipöydän herkun.
Kahvipöydän suolainen herkku: lohi-riisipiirakka Janssonin tapaan
Janssonin lohi-riisipiirakan pohja tehdään valmiista ruisperunataikinasta. Anjovis ja kaprikset antavat perinteiselle lohi-riisipiirakalle uudenlaisen maun. Anjoviksen voi toki halutessaan jättää myös pois.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous