Ruoka

Laskiaisena herkutellaan keitolla, lammaspadalla ja pannukakulla

Teksti:
Anna.fi

Laskiaissunnuntaina on aika heittäytyä lapsenmielisiksi ja lähteä joukolla pulkkamäkeen tai muuten ulkoilemaan. Ulkoilun jälkeen siirrytään yhteisen pöydän äärelle nauttimaan pitkään hautuneesta lammaspadasta ja muista laskiaisen herkuista.

Basilikalla maustettu hernesosekeitto on raikas laskiaisaterian aloitus.

Valkosipulinen lammaspata lämmittää sielua ja sydäntä. Tarjoa lammaspadan seurana paahdetuilla pinjansiemenillä höystettyjä ruusukaaleja.

Voiko laskiaista juhlia ilman laskiaispullaa? Meistä ei voi. Niinpä menun jälkiruokana komeilee banaanipannarin lisäksi myös perinteinen laskiaispulla.

 

Laskiaissunnuntai osuu tänä vuonna heti ystävänpäivän jälkeiselle sunnuntaille 15.2. ja laskiaistiistai 17.12.2015.

Kuvat: Otavamedia

Koonnut: Leena Kalliokoski

Katso myös:

Kevyt laskiaismenu – pääruokana vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi
Laskiaisjuhlan menu – pääruokana juures-possupata
Sitruunalla ja kookoksella maustetut laskiaispullat
Gluteeniton laskiaispulla
 

Kotilieisi.fi: Hernekeitto neljällä tapaa

 

 

X