Yrttiset lihapullat
Yrttiset lihapullat tehdään kevennettyyn tyyliin. Lihapullataikinaan tulee leseitä ja vähärasvaista jauhelihaa. Kokeile ja kevennä!
Ainekset
Yrttiset lihapullat
- 1 1/2 dl kauraleseitä
- 1 1/2 dl vettä
- 1 sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 400 g vähärasvaista jauhelihaa (rasvaa max 7%)
- 1 muna
- 1/2 dl (sokeritonta) omenasosetta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/2 tl rouhittua mustapippuria
- 1-2 tl Provencaleen yrttisekoitusta
- ¾ tl suolaa
Valmistusohje
Yrttiset lihapullat tehdään helposti näin:
1. Sekoita leseet veden joukkoon ja anna turvota noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Muotoile taikinasta pyöryköitä kostutetuin käsin. Kypsennä yrttiset lihapullat uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa yrttiset lihapullat itse tehdyn perunamuusin ja mummon kurkkujen kanssa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Lihamureke kypsyy meheväksi uunissa – Kotilieden parhaat murekeohjeet isoäidin reseptistä moderneihin muotoihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous