Vinkit

Aamun helpot pelastajat! Vatsaystävälliset tuorepuurot kaurasta, hirssistä ja tattarista

Tuorepuuro pitää hyvin nälkää, hellii vatsaa ja valmistuu melkein itsestään. Katso kaurasta, tattarista ja hirssistä valmistuvien herkullisten tuorepuurojen ohjeet ja löydä oma suosikkisi.

Teksti:
Saara Kärki

Tuorepuuro pitää hyvin nälkää, hellii vatsaa ja valmistuu melkein itsestään. Katso kaurasta, tattarista ja hirssistä valmistuvien herkullisten tuorepuurojen ohjeet ja löydä oma suosikkisi.

Runsaskuituinen tuorepuuro hellii vatsaa, ja se valmistuukin melkein itsestään, kunhan vain muistat laittaa puuron tekeytymään edellisenä iltana. Voit valmistaa tuorepuuron niin perinteisistä kaurahiutaleista, harvemmin käytetyistä tattarihiutaleista kuin hirssisuurimoistakin.

Erilaisilla kasvimaidoilla saat puuroon uusia makuvivahteita. Kokeile kaura-, soija-, cashewpähkinä- tai vaikka kookosmaitoa. Puuro on parasta marjojen kanssa, mutta myös hedelmät, jugurtti ja hillo sopivat mainiosti puuron seuraan.

Pehmeä ja herkullinen jogurttipuuro

Tämä tuorepuuro tehdään jogurttiin. Sekoita kaikki ainekset illalla tekeytymään jääkaappiin. Jos puuro on aamulla liian paksua, voit ohentaa sitä joko vedellä tai maidolla.

Resepti: mantelinen tuorepuuro

mantelinen tuorepuuro
Herkullinen mantelituorepuuro tehdään jogurttiin.

Tattaripuuro täynnä kuituja

Tattarihiutaleisiin tehty tuorepuuro on runsaskuituinen ja hellä, vatsaystävällinen aamupala. Pellavansiemenet lisäävät puuron kuitupitoisuutta. Lisämakua saat puuroon hunajasta sekä marjoista.

Resepti: puuro tattarihiutaleista

tattarituorepuuro
Tattarista saat runsaskuituisen ja pehmeän puuron.

Marjainen tuorepuuro syntyy myös hirssistä

Tässä tuorepuurossa suurimoita liotetaan yön yli ja soseutetaan aamulla muiden ainesten kanssa tehosekoittimessa. Voit käyttää myös sauvasekoitinta. Muista huuhdella suurimot huolella ennen kuin jätät ne yöksi likoamaan.

Resepti: mustaherukka-hirssipuuro

mustaherukka-hirssituorepuuro
Hirssipuuro on kauniin värinen ja kirpeän täyteläisen makuinen.

Lue myös:

Gluteeniton chia-puuro

Hedelmäinen tuorepuuro kaurahiutaleista

Omenainen ja hidas hiutalepuuro

X