Vinkit

Kesän makunautintoja porkkanoista, korvasienistä, nokkosista

Teksti:
Anna.fi

Alkukesä tarjoaa paljon odotettuja herkkuja, kuten nokkosia, varhaisporkkanoita ja korvasieniä. Kokkaa niistä lempeitä makuja kesäkuun iltojen iloksi.

Varhaiskaalin lehtiä ei tarvitse keittää kuin minuutti ennen kääröjen tekoa. Luonnon omaa, hehkuvan vihreää pikaruokaa siis! Kaalinlehtikääröt kätkevät sisäänsä korvasienistä, riisistä ja suolapähkinöistä valmistetun rouskuvan täytteen.

Nokkosta voi käyttää ruoanlaitossa tuoreen pinaatin tapaan. Poimi vain nuoria, puhtaalla paikalla kasvavia varsia. Kahden juuston nokkospiirakka on mökkiruokaa parhaimmillaan.

Uusista perunoista, porkkanoista, nauriista, retiiseistä ja parsakaalista syntyy maukas salaatti. Tarjoa lisäksi piparjuurikirvelikermaa.

Porkkanoista, kukkakaalista ja perunoista saa lempeän sosekeiton. Hernesalsa viimeistelee makunautinnon.

Vihreistä parsoista valmistettu kastike sopii täydellisesti tillipedillä höyrytetyn kuhan kaveriksi. Ripaus voita viimeistelee maut sopivan pyöreiksi. Tarjoile kuha uusien perunoiden kanssa.

Viileä hunajamelonisorbetti on raikas päätös aterialle.

Kuvat: Jukka Pakarinen

Teksti: Katri Schröder

Katso myös:

Korealainen varhaiskaalisalaatti
Varhasikaalitacot
Nokkonen – herkkusuiden himoitsema yrtti
Parsa parhaimmillaan
 

 

X