Ruoka

Nyhtökaura, mainio vaihtoehto lihalle - näin teet siitä ruokaa helposti ja nopeasti

Millainen on tuote, joka katoaa kaupan hyllyiltä 10 minuutissa. Ei, kyseessä ei ole tarjoustuote, vaan kevään kohutuin elintarvikeuutuus - nyhtökaura. Mistä on kyse ja miten tästä proteiinipommista tehdään ruokaa? Kokosimme tähän vinkkejä ja kolme nyhtökaurareseptiä.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Petri Kaipainen

Millainen on tuote, joka katoaa kaupan hyllyiltä 10 minuutissa. Ei, kyseessä ei ole tarjoustuote, vaan kevään kohutuin elintarvikeuutuus - nyhtökaura. Mistä on kyse ja miten tästä proteiinipommista tehdään ruokaa? Kokosimme tähän vinkkejä ja kolme nyhtökaurareseptiä.

Nyhtökaura, tämän hetken kiinnostavin ja kohutuin elintarvike, valmistetaan kaurasta, pavuista ja keltaherneestä. Kohu-uutuus ei sisällä soijaa eikä vehnägluteenia. Siinä on 30 prosenttia proteiinia, 10 prosenttia hiilihydraatteja ja noin viisi prosenttia rasvaa. Uutuus ei ole täysin gluteeniton, se sisältää  alle 0.1% gluteenia. Sen raaka-aineet ovat gluteenittomia, mutta ne on prosessoitu myllyissä, joissa on mahdollisesti käsitelty vehnää, ruista tai ohraa, kertoo valmistaja sivuillaan.

Näin teet ruokaa nyhtökaurasta

Lihan tavoin käytettävää nyhtökaura on monipuolinen raaka-aine. Kokeile sitä ruokiin, jotka valmistetaan jauhelihasta, kanasta tai soijasta. Nyhtökaurasta syntyy nopeasti bolognaise-tyyppinen kastike, kun korvaat reseptissä mainitun jauhelihan nyhtökauralla. Nyhtökaurasta saa myös hyvän proteiinilisän vaikkapa kasvisrisottoihin.

Valmistajan sivuilla neuvotaan  lämmittämään uutuustuote nopeasti pannulla öljyssä.  Kypsentämistä ei vaadita, tuote on syötävää sellaisenaan.

Tuote tulee alkuun myyntiin kolmena eri makuvaihtoehtona: maustamattomana, lime-seesami-inkivääri marinointuna sekä tomaatilla, korianterilla ja savupaprikalla maustettuna. Uutuutta myydään 250 gramman pakkauksissa.

Poimimme tähän valmistajan sivuilta kolme nyhtökaurareseptiä.


Lue myös Kotiliesi.fi: Blonditiinan nyhtökaurakulho eli pulled oats bowl

X