Vinkit

Lomakokin parhaat - nämä reseptit kruunaavat kesälomapäivän!

Teksti:
Anna.fi

Helpot herkut ovat hellepäivän pelastus, sadepäivänä keittiössä viihdytään pidempäänkin.

Rento lomapäivä alkaa aamiaisella, jolta ei ole kiire minnekään. Lounas, päiväkahvit ja illallinen saavat olon kylläiseksi ja suun hymyyn. Aurinkoisena aamuna pöytä katetaan terassille ja kaikki päivän ruoat nautitaan ulkona hyvässä seurassa.

Tuoreet skonssit pelastavat ankean aamun. Skonssit ovat valmiita parissakymmenessä minuutissa ja maistuvat kevyen tuorejuustotahnan ja munakokkelin kera.

Amerikan pannukakut maistuvat paahdettujen aprikoosien ja mustikoiden ja jogurtin kanssa. Teflonpinnoitettu pannu on paras pannareiden paistamiseen.

Lounaalle keitetään kattilallinen kesäkeittoa. Koskenlaskija-sulatejuusto suurustaa kesäkeiton liemen täyteläiseksi. 

Hellepäivän viileät herkut ja sadepäivän parhaat lohtuleivonnaiset syntyvät tuoreista marjoista. Marjaisa kunigatarpiirakka maistuu kahvin kanssa.

Kesäillan ratoksi tarjotaan reilua grilliruokaa. Hampurilaisten grillaamiseen käy hyvin pikkuinen pallogrilli tai jopa uunigrilli. Jos haluat pihveihin savunmakua, sipaise ne savuaromisella barbequekastikkeella.

Kasvissyöjälle pääruoaksi sopivat täytetyt paprikat voi kypsentää uunissa tai foliopaketissa grillissä.

 

Mökkikeittiön perusvarustus

Mökkikeittiön kaappiin kannattaa hankkia ainakin: merisuolaa, kokonaisia pippureita, soijaa, ranskalaista ja suomalaista sinappia, tomaattipyreetä, chiliä jauheena tai kastikkeena, kuivia yrttimausteita, hunajaa ja vaniljaa.

Makeat hätävarat

Äkkiä syntyvään makeannälkään kannattaa varautua etukäteen. Nämä tuotteet saattavat pelastaa sadepäivän: ohukaisjauhe, säilykehedelmät, iskukuumennettu vispikerma, valmiit kakkuainekset, kinuski ja suklaakastike, halva ja marenkilevyt.

Säpinää kastikkeisiin

Varaa mukaan mökille kaprista, inkivääritahnaa, oliiveja, kurkkusalaattia ja pullotettua sitruunamehua, jotka kaikki säilyvät avaamattomina huoneenlämmössä. Hyvä idea on kirjoittaa tussilla säilykkeisiin purkin avaamispäivä.

Toimittaja: Taina Salovaara ja Ruoka.fi
Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia, Colourbox

X