Vihreä pesto
Itse tehdyssä pestossa on kaunis tumman vihreä väri ja tuore basilikan maku. Pesto on nopea ja helppo tapa saada ruoka maistumaan.
Ainekset
- 2 isoa ruukkua basilikaa (tai 3 pientä ruukkua)
- 50 g pinjansiemeniä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl raastettua parmesaania
- 1.5 dl oliiviöljyä
- vastajauhettua mustapippuria
- (hiutale)suolaa
Valmistusohje
Pesto valmistuu helposti näin:
- Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla.
- Laita pinjansiemenet, basilikanlehdet ja valkosipulinkynnet tehosekoittimeen. Lisää parmesaaniraaste ja öljy vähitellen koneen käydessä.
- Mausta suolalla ja pippurilla. Pesto säilyy jääkaapissa viikon.
Vinkki: Kokeile pestoa tomaatti-bruschettaan.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään seitsemän yrtin pesto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous