Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Mausteinen lihapata ja muut viikon suosikit

19.2.2018 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: Otavamedia

Tällä viikolla tarjolla on lämmittäviä talviherkkuja ja helppoja kotiruokia. Maistuisiko mausteinen lihapata, helppo yhden padan rapupasta tai ranskankermalla kuorrutettu uunilohi?

Tomaatti_perunagratini

Maanantai

Peruna-tomaattigratiini

Helppo

30-60 min

Jäikö viikonlopulta tähteelle keitinperunoita? Hyvä! Maanantain ruoka onkin sitten jo puoliksi tehty. Lisäksi tarvitset pinaattia, tomaattia, parmesaania ja kananmunia. Puoli tuntia uunissa ja valmista tuli.

Resepti: Peruna-tomaattigratiini

one pot -rapupasta

Tiistai

One pot rapupasta

Helppo

Alle 30 min

Arkikokkausta parhaimmillaan. Tomaattinen rapupasta valmistuu helposti yhdessä ja samassa paistokasarissa. Hummerikastike tuo lisämakua merelliseen annokseen.

Resepti: One pot rapupasta

grillattua broileria ja mustapapusalaattia

Keskiviikko

Kananrintaa ja mustapapusalaattia

Keskitaso

Alle 30 min

Tämän ruoan juju on lisukkeessa. Mustapavuista, maissista ja avokadosta koottu salaatti tuo arkiseen broileriinkin ripauksen fiestatunnelmaa.

Resepti: Kananrintaa ja mustapapusalaattia

tofu-nuudelikeitto

Torstai

Tofu-nuudelikeitto

Helppo

Alle 30 min

Chilillä maustettua tofua, lämmittävä liemi sekä nuudeleita, jotka tekevät sopasta täyttävän. Tofu-nuudelikeitto on juuri sellainen ruoka, jota tekee mieli syödä kylmänä talvipäivänä.

Resepti: Tofu-nuudelikeitto

paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Perjantai

Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Helppo

30-60 min

Hetkessä valmistuva kaalipannu on täydellinen herkku perjantai-iltaan. Mukana on myös rapeaksi paahtunutta kinkkua sekä kananmunia, joiden valuvaksi jätetty keltuainen toimii kastikkeena. Hauskaa, helppoa ja herkullista.

Resepti: Paahdettuja kaaleja ja kananmunaa

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Lauantai

Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

Helppo

Yli 60 min

Ranskankermalla kuorrutettu ja sitruunalla säväytetty uunilohi on parasta lauantairuokaa. Tarjoa lisänä perunamurskaa pienellä twistillä.

Resepti: Ranskankermalla kuorrutettu uunikirjolohi ja kapris-perunamurskaa

mausteinen lihapata

Sunnuntai

Mausteinen lihapata

Keskitaso

Yli 2 h

Sunnuntaina kokoonnutaan lihapadan ääreen. Naudanlihasta haudutetussa padassa on tuttujen pippureiden ja laakerinlehtien lisäksi vähän kardemummaa. Tarjoa lisänä appelsiini-hunajapalsternakkoja ja keitinperunoita.

Resepti: Mausteinen lihapata

valkosuklaa-minttuvanukas

Valkosuklaa-minttuvanukas

Helppo

Vähintään vuorokausi

Makea valkosuklaa ja raikas minttu ovat parhaat kaverit tässä hienostuneessa jälkiruokavanukkaassa. Vanukkaat voi valmistaa jääkaappiin odottamaan hyvissä ajoin etukäteen.

Resepti: Valkosuklaa-minttuvanukas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *