Georgialainen salaatti
Georgialaisen salaatin kruunaavat kourallinen tuoreyrttejä ja jauhetuista saksanpähkinöistä tehty kastike.
Ainekset
- 300 g tomaatteja
- 1 kapea kurkku
- 1 punasipuli
- korianteria ja minttua
- granaattiomenan siemeniä
Kastike
- 100 g saksanpähkinöitä
- 1–2 valkosipulin kynttä
- 3 rkl viinietikkaa
- 1–2 rkl juoksevaa hunajaa
- 2 tl juustokuminaa
- 1 dl vettä
- 1 dl smetanaa tai kermaviiliä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee ensin kastike. Pane saksanpähkinät ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja rouhi. Lisää viinietikka, hunaja, juustokumina ja vesi. Pyöräytä sileäksi. Sekoita tahnaan smetana tai kermaviili. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Puolita kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa. Ripottele salaatin päälle reilusti korianteria ja minttua. Koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kastike erikseen.
Katso myös:
Appelsiini-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Rucola-viinirypälesalaatti, Ruoka.fi
Waldorfin salaatti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous