Liikunta

Joogaa kotona! Listasimme parhaat joogatutoriaalit, joiden avulla joogaat tehokkaasti ja helposti omassa olohuoneessasi

Haluaisitko kokeilla joogaamista, mutta ajatus joogatunneista jännittää? Vai onko tavoitteenasi säästää hieman rahaa? Toimituksemme keräsi yhteen netin parhaat joogatutoriaalit, joiden avulla jooga onnistuu ilmaiseksi omassa kodissa.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Joogaharrastus onnistuu myös kotoa käsin.

Haluaisitko kokeilla joogaamista, mutta ajatus joogatunneista jännittää? Vai onko tavoitteenasi säästää hieman rahaa? Toimituksemme keräsi yhteen netin parhaat joogatutoriaalit, joiden avulla jooga onnistuu ilmaiseksi omassa kodissa.

Joogaa kotona? Miksipä ei. Mutta mistä löydän parhaat joogavideot?

Jooga lisää liikkuvuutta, rentouttaa mieltä ja parantaa jopa yöunien laatua – ja on supersuosittu harrastus kaiken ikäisten keskuudessa.

Jooga on myös lempeä tapa liikuttaa kehoa ja totuttaa kroppa uudelleen liikuntaan, jos hikiurheilu on jäänyt viime aikoina vähemmälle.

Joogaharrastuksen aloittamiseksi sinun ei tarvitsekaan suunnata kodin ulkopuolella järjestettäville oppitunneille, sillä verkosta löytyy lukuisia ilmaisia harjoituksia, joiden avulla pääset harjoittelemaan joogaa helposti kotona.

Keräsimme yhteen Annan toimituksen suosikit Youtuben joogatutoriaaleista. Kanavien joogaa kotona -videoista löytyy sopivia harjoituksia aloittelijoiden lisäksi myös niille, joille joogaaminen on jo tuttua puuhaa. Namaste!

Joogaa kotona Youtube-videoiden avulla!
Joogaa kotona! Parhaat joogavideot ovat sellaisia, joiden avulla saat hien pintaan tai rauhallisen mielen – tarpeen mukaan.

Fightmaster Yoga

Fightmaster Yoga on kerännyt itselleen Youtube-palvelussa jo 509 tuhatta tilaajaa. Sen takana toimii joogaopettaja Lesley Fightmaster.

Kanavalta löydät erilaisia joogaharjoituksia: osa on lyhyempiä, osa pidempiä tutoriaaleja. Kanavan harjoitukset sopivat sekä aloittelijoille että joogaa pidempään harrastaneille.

Toimituksen kommentti:

”Videot ovat selkeitä ja rauhallisia. Jessica Kassin 1,5 tunnin Astanga-jooga on suosikkini.”

Yoga with Kassandra

Jos olet kiinnostunut yin-joogasta, Yoga with Kassandra -Youtube-kanava on kuin luotu sinua varten. Kassandran ohjeilla pääset loistavasti alkuun. Löydät kanavalta erilaisia soittolistoja, joista voit etsiä harjoituksia esimerkiksi koko vartalolle, jaloille tai vaikkapa meditaatiohetkiin.

Tämän jooga-kanavan plussapuoliin kuuluu ehdottomasti se, että voit valita itsellesi sopivan mittaisen harjoituksen: kaipaatpa sitten lyhyempää 5–15 minuutin joogahetkeä tai pidempää harjoitusta, sellainen löytyy varmasti.

Toimituksen kommentit:

”Kassandralla on rauhallinen ohjaustyyli ja selkeät liikkeet. Hänellä on erikseen ohjelmasarjoja, joissa ei tarvitse jooga-apuvälineitä. Erityisesti Kassandran yin-joogat ovat todella hyviä. Soittolistat on hyvin jaoteltu erilaisiin joogatyyppeihin ja ohjelmien kestoihin eli Kassandran runsaasta joogatarjonnasta on helppo valita itselle mieleinen ohjelma.”

”Kassandra Yogan yin-joogat ovat todella rentouttavia ja venytykset ovat ihanan pitkiä. Tein itse viimeksi  Yin Yoga Without Props -tunnin.”

Kaipaatko lisää yin-joogaohjelmia? Löydät niitä esimerkiksi täältä!

Blogilates

Blogilates-kanavaa ylläpitävä Cassey Ho on Youtuben tunnetuimpia fitness-ohjaajia. Cassey on pyörittänyt kanavaansa jo 10 vuotta.

Blogilateksen videoista löydät sekä jooga- että pilatesharjoituksia. Casseyn videot sopivat etenkin niille, jotka haluavat vaihdella rentouttavien venytysliikkeiden ja lihaskuntoa treenaavien pilatestuntien välillä.

Toimituksen kommentti:

”Sairaan energinen amerikkalaistubettaja Cassey Ho on pyörittänyt jooga-jumppa-tiliään jo 10 vuotta! Treenit ottavat paljonkin irtiottoja joogasta voimaliikunnan puolelle, mutta vaihtelu on virkistävää. Cassey pälättää hyväntuulisia juttujaan pitkin treeniä, ja niitä hämilläsi kuunnellen et itse edes huomaa hikoilevasi seurana!”

 Lue myös: 

Etsitkö lajia, joka on samalla kehonhuoltoa? Testissä faskiavenyttely, asahi ja hot vinyasa flow jooga

Hartiat jumissa? Kokeile toimistojoogaa – katso tästä helpot ohjeet

Ryhti suoraksi ja kauniiksi joogan avulla – 5 tehokasta jooga-asentoa

X