Ihmissuhteet

Äiti Kirsi, 44, ja tytär Pipsa, 18, ovat molemmat treffailevia sinkkuja: ”Huomautamme, jos toisen deitissä jokin ei miellytä”

Ahkerasti deittailevat Kirsi-äiti ja Pipsa-tytär kertovat toisilleen treffeistään – ja sanovat suoraan, jos jokin toisen tapailukumppanissa epäilyttää. Yksi keskustelun aihe voi olla ikä.

Teksti:
Minna Juti 
Kuvat:
Riikka Hurri 

Äiti ja tytär Kirsi ja Pipsa Vento. 

Ahkerasti deittailevat Kirsi-äiti ja Pipsa-tytär kertovat toisilleen treffeistään – ja sanovat suoraan, jos jokin toisen tapailukumppanissa epäilyttää. Yksi keskustelun aihe voi olla ikä.

Lähihoitaja Kirsi Vento, 44, asuu Rääkkylässä ja hänen tyttärensä Pipsa, 18, opiskelee Joensuussa. Kumpikin deittailee mutta toistaiseksi molemmat haluavat pysyä sinkkuina. Pipsa tuntee itsensä vielä kovin nuoreksi vakiintuakseen. Kirsi taas on tyytyväinen itselliseen elämäänsä.

– Deittailu on ihan eri asia kuin seurustelu. Vasta aika monen deitin jälkeen siirrytään seurustelemaan, jos siltä tuntuu, Kirsi sanoo Pipsan nyökytellessä.

Molemmat käyttävät netin deittipalveluita, vaikka Pipsan mielestä olisikin mukavampaa kohdata uudet ihmiset heti kasvokkain vaikka baarissa.

– Silloin näkee heti, millainen toinen on ja haluaako häntä tavata vielä kaksistaan.

Kiinnostavan nettikontaktin jälkeen Kirsi ja Pipsa pyrkivät molemmat live-tapaamiseen pian. Kumpikaan ei halua heittäytyä kovin pitkään ajatustenvaihtoon vain netissä.

– Kirjoittamalla itsestään voi antaa niin erilaisen kuvan kuin millainen todellisuudessa on, Kirsi sanoo.

Tosin kummankin epäilykset heräävät myös silloin, jos uusi tuttavuus painostaa tapaamiseen liian pian tai tuntuu takertuvalta. Molemmilla on huonoja kokemuksia ihmisistä, jotka ensimmäisen tapaamisen jälkeen kuvittelevat suhteesta liikaa.

– Tietysti silloin täytyy olla myös varovainen, ettei loukkaa toista. Vaikka itse en nyt haekaan vakavaa suhdetta, toinen voi sitä etsiä, Kirsi sanoo.

Kirsi ja Pipsa Vento. 
Kirsi (vas.) on kertonut tyttärelleen Pipsalle, millaista deittailu oli hänen nuoruudessaan.

”Nykyään ollaan paljon suorasukaisempia kuin ennen”

Äiti ja tytär kertovat toisilleen deiteistään ja myös huomauttavat, jos jokin toisen kumppanissa ei ole mieleen. Yksi keskustelun aihe voi olla ikä.

– Jos Pipsa tapailisi huomattavasti itseään vanhempaa miestä, haluaisin ainakin keskustella hänen kanssaan siitä. Myös päihteidenkäyttö on asia, johon puuttuisin, Kirsi sanoo.

Pipsa sanoo jo huomauttaneensa Kirsille, että tämän pitää olla nuorten miesten kanssa kiltti, sillä he voivat olla herkkiä. Kirsi on ollut parisuhteessa myös itseään huomattavasti vanhemman miehen kanssa. Itsensä ikäisistä hän ei ole nyt kiinnostunut.

Tuure Kilpeläinen laulaa aivan nappiin, että 40-vuotias mies ravaa terapiassa ja nuuhkii rakentamansa talon kellarissa hometta. Se on niin totta! Ikäisilläni miehillä on paljon haasteita käsitellä menneitä suhteitaan. He takertuvat niihin ja haukkuvat eksiään. Jos on tarve haukkua eksää, ei ole kypsä uuteen suhteeseen.

Pipsa on kysellyt Kirsiltä, millaista deittailu oli tämän nuoruudessa. Kirsin vastaus on selvä:

– Nyt ollaan paljon suorasukaisempia kuin ennen. Varsinkin vanhemmat ihmiset käyttäytyvät netissä joskus niin kuin se olisi jokin aivan erillinen maailma. Kuka kaksikymmentä vuotta sitten olisi tullut baariin taskussa nippu kuvia sukukalleuksistaan ja jakanut niitä tuntemattomille? Jostakin syystä netissä näin toimiminen tuntuu olevan joillekin ihan normaalia.

X