Julkkikset

Huono äiti -bloggaaja Sari Helin kertoo olevansa introvertti – tällaisilla keinoilla hän pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan

Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä Sari Helin tarvitsee ihmisten tapaamisen vastapainoksi yksinoloa.

Teksti:
Tanja Kröger
Kuvat:
Mirva Kakko

Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä ja yrittäjä Sari Helin pukeutui Linnan juhlissa ruotsalaisen By Malinan smaragdinvihreään, leopardikuvioiseen mekkoon.

Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä Sari Helin tarvitsee ihmisten tapaamisen vastapainoksi yksinoloa.

Linnan juhliin smaragdinvihreässä samettimekossa saapunut Huono äiti -blogiyhteisön vetäjä Sari Helin, 50, kertoo, että ihmiset eivät tiedä hänen olevan introvertti.

– Vaikka olisin seurassa, olen oikeasti sisäänpäin kääntynyt. Minä, tietokone ja sohva – siitä syntyy oikea olotila.

Sari Helin työskenteli ennen yrittäjäksi ryhtymistään Ylellä toimittajana ja juontajana. Esiintyminen oli hänelle ajoittain kova paikka.

– Yhtäkkiä introvertti löysi itsensä niistä hommista – jouduin koulimaan itseäni. Välillä suorassa lähetyksessä piti ottaa beetasalpaajia, että selvisin jännityksen kanssa.

Arjessa Sarin introverttius näkyy niin, että viikkokalenterissa ei voi olla liikaa ihmisten näkemistä.

– Kun minulla on samana päivänä vaikkapa kolme eri tapaamista, yritän järjestää vastapainoksi tilanteita, että saisin olla kotona yksin.

Toinen henkireikä on Heinävedellä sijaitseva 35 neliömetrin kokoinen mökki.

– Se on aivan keskellä korpea. Saan valtavasti energiaa ja luovuus lähtee laukkaamaan, kun tuijottelen jylhää, kivistä maisemaa ja Kermajärveä mökiltä käsin.

Sari haluaisi mennä sinne myös tulevana jouluna yhdessä miehensä, europarlamentaarikko Petri Sarvamaan, 59, sekä 11-vuotiaan tyttärensä Sissin ja 16-vuotiaan poikansa Sisun kanssa.

Lue myös: Oletko introvertin ja ekstrovertin välimaastoon sijoittuva joustava ambivertti?

Pysähtymisen merkitys

Sari Helin täytti tänä vuonna 50 vuotta – ilman ikäkriisiä.

– Vanhempani kuolivat työikäisenä. Se on syy, miksi en kriiseile olemattomista. Muistelin juuri edesmennyttä Maarit Feldt-Rantaa, ja pohdin elämän rajallisuutta.

Viime aikoina Sari kertoo miettineensä erityisesti pysähtymisen merkitystä. Hän kertoo innostuneensa meditaatiosta ja joogasta. Se on auttanut esimerkiksi keskellä yötä herättävään stressiin.

– Kun mietin kesäpilveä, stressaava ajatus menee pois.

Sari sanoo, että elämässä menee nyt muutenkin hyvin.

– Mieheni Petri ramppaa Brysselissä joka viikko. Kun hän aloitti matkustamisen, en voinut käsittää, millä systeemillä perhearki vedetään läpi. Nyt, kun lapset kasvavat, se tuntuu jo helpommalta.

Lue kaikki vuoden 2019 Linnan juhlista täältä!

Sari Helin pukeutui Linnan juhlissa asuun, joka on nähty myös Ruotsin prinsessa Sofian päällä.
Sari Helin pukeutui Linnan juhlissa asuun, joka on nähty myös Ruotsin prinsessa Sofian päällä.

Lue myös: 

Huono äiti -bloggaaja Sari Helinin goottihenkisen Linnan juhlat -asun valitsi perheen teinipoika Sisu: ”Ettei äiti vaan näytä pitsimummolta”

Huono Äiti -blogisti Sari Helin: ”Naiset usein olettavat, että kaiken pitää olla täydellistä ennen seksiä”

X