Julkkikset

Näyttelijä Ronja Alatalo paljastaa: Tämä vauhdikas kesäharrastus on Mikko-isoisän suosikki

Ronja Alatalo, 24, on tehnyt taiteellisen alan töitä jo 15 vuotta.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tiia Ahjotuli

Ronja Alatalo on Salatut elämät -sarjan Hani Laitela.

Ronja Alatalo, 24, on tehnyt taiteellisen alan töitä jo 15 vuotta.

Näyttelijä Ronja Alatalo, 24, eli erilaisen lapsuuden ja nuoruuden kuin moni muu. Balettikoulun hän aloitti kolmivuotiaana, ja 11-vuotiaana hänet valittiin Kansallisoopperan erikoiskoulutukseen. Silloin Ronja alkoi tähdätä baletissa ammattilaiseksi, mutta sai myös ensimmäisen pääroolinsa musikaalissa. 

– Olen todella kiitollinen, että minun on ollut mahdollista saada erilaisia vapauksia esimerkiksi koulun suhteen lapsesta saakka. Olen saanut tehdä rakastamiani töitä ja hienoja rooleja, mutta voinut silti kirjoittaa myös ylioppilaaksi, Ronja toteaa Salatut elämät -sarjan mediapäivässä Helsingissä. 

Lue myös Anna.fi: Hauskat paljastuskuvat Salkkareiden lavasteista – 5 hittisarjan kulissidetaljia, jotka saattavat yllättää

Hän on oppinut kantapään kautta sen, millaista on kun voimat hiipuvat.

– Minulla on jo ollut pari läheltä piti -tilannetta uupumisen suhteen. Ensimmäisen kerran uuvuin kun olin 19-vuotias, ja sillä toipumismatkalla olen edelleen.

Burnout tuntui siltä kuin Ronja olisi ollut pohjaan palanut kattila.

– Sillä voi vielä kokata, mutta sitä pitää huoltaa paremmin tai se kärähtää uudelleen. Keho on oikeasti viisaampi kuin mieli, ja minulla mieli on aina jaksanut pidemmälle kuin keho.

Ronja on pyrkinyt rauhoittamaan elämäänsä ja olemaan läsnä siellä, missä kulloinkin on. 

– Se on ehkä meille kaikille tässä ajassa haaste. Ei ole mitään rajoja miten paljon voi jakaa someen ja juosta pää kolmantena jalkana ympäri vuoden joka päivä.

Lue myös Seura.fi: Mikko Alatalo paljastaa yhtäläisyydet lapsenlapsensa Ronjan kanssa: ”Olemme herkkiksiä ja herkkusuita”

Ronja Alatalo tulee taiteilijaperheestä, sillä hänen isoisänsä on kansantaiteilija Mikko Alatalo. Lapsenlapsen mukaan isoisällä on vauhdikas kesäharrastus, hän on nimittäin erinomainen vesihiihtäjä.

– Sukset kuin sukset, hän hoitaa! Mikko ja iskäni Jaska ovat siinä tosi taitavia, mutta minä en ole vielä kertaakaan päässyt ylös sieltä vedestä, Ronja nauraa. 

X