Pekka Strang
Pekka Strang ei ole oppinut mitään uutta kymmeneen vuoteen.
Julkkikset

Ruotsinkielinen Pekka Strang kokee olevansa aivan eri tyyppi puhuessaan suomea: ”Huomaan sen näytellessäni”

Näyttelijä Pekka Strang puhuu kotona ruotsia ja vaihtaa kielen suomeksi vain, jos lapsilla on suomenkielisiä kavereita kylässä. Se tuntuu oudolta sekä lapsista että Pekasta itsestään.
Teksti: Sanna Wirtavuori Kuvat: OM-arkisto

Pekka Strang, Minkä taidon opit viimeksi?

En ole oppinut yhtään mitään sen jälkeen kun opin ajamaan autoa yli kymmenen vuotta sitten. Tykkään edelleen autoilusta.

Oletko yrittänyt opetella jotain?

Viime aikoina olen yrittänyt ottaa skeittauksen uudelleen haltuun. Olin joskus aika hyvä skeittaamaan, mutta nykyään se vähän tökkii. Olen tajunnut, että jos kaadun, luita voi mennä poikki. Ikä näkyy siinä.

Millainen on mielestäsi täydellinen lauantai?

Siinä tavoiteltava tila on joutilaisuus. Silloin ei ole paljon suunnitelmia, mutta paljon mahdollisuuksia yllätyksille. Tosin tänä syksynä minulla on joka lauantai kaksi esitystä Täydellinen lauantai -näytelmässä.

Mikä on voimabiisisi?

Ei ole yhtä sellaista, mutta Nick Cavesta pidän kovasti. Kun harjoittelen roolia, kuuntelen musiikkia, jonka uskon auttavan juuri sen tarinan rakentamisessa. Koirat eivät käytä housuja -elokuvaa varten kuuntelin paljon kasaria ja italo discoa.

Mitä on helpompi sanoa ruotsiksi kuin suomeksi?

Olen varmaankin hiukan eri tyyppi ruotsiksi ja suomeksi. En osaa selittää, miten tarkalleen muutun, mutta huomaan sen, kun näyttelen. Puhun lapsilleni aina ruotsia. Minusta ja heistä tuntuu oudolta, kun vaihdan kielen suomeksi, jos heillä on vaikkapa suomenkielisiä kavereita kylässä.

Kärsitkö kaamoksesta?

En erityisesti ajattele koko asiaa. Talvisin on pimeää, mutta ei se juuri vaikuta elämääni. Säällä olisi vaikutusta arkeeni, jos työskentelin esimerkiksi kalastajana.

Voisitko olla kalastaja, tai ylipäätään joku muu kuin näyttelijä?

Lapsena halusin olla kokki, mutta olen tajunnut, että se voisi olla aika raskasta hommaa. Ehkä olisin jossain asiakaspalvelutyössä tai ehkäpä ajaisin autoa. Olen pohtinut, että voisin perustaa ylivertaisen kuskipalvelun.

Kenelle sanoit viimeksi minä rakastan sinua, Pekka Strang?

Aamulla vanhimmalle pojalleni.

Lue lisää:

https://anna.fi/ihmiset-ja-suhteet/julkkikset/nayttelija-pekka-strang-keski-ikainen-skeittari-rakkauteni-lautailemiseen-intohimoista

Tom of Finland -näyttelijä Pekka Strang rakastui 19-vuotiaana: ”Kiinnostuin tytöistä melko myöhään”

Näyttelijä Pekka Strang miehisyydestään: ”Enää minun ei tarvitse peittää herkkyyttäni”

X