Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Kannattaako seksin takia erota? Seksuaaliterapeutti vastaa ja kertoo myös, millaisesta seksistä useimmat syttyvät

Parisuhteen tärkein asia on vapaus ja jokaisella on vapaus sanoa ”ei” – myös omalle kumppanilleen. Tässä Havaintoja parisuhteessa -podcastin jaksossa Sami Minkkinen ja seksuaaliterapeutti ja parisuhdevalmentaja Susanna Syld keskustelevat halusta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sara Pihlaja

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa puhutaan vapaudesta.

Parisuhteen tärkein asia on vapaus ja jokaisella on vapaus sanoa "ei" – myös omalle kumppanilleen. Tässä Havaintoja parisuhteessa -podcastin jaksossa Sami Minkkinen ja seksuaaliterapeutti ja parisuhdevalmentaja Susanna Syld keskustelevat halusta ja siihen vaikuttavista tekijöistä.

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele jakso tästä!

Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastissa Samin vieraana on seksuaaliterapeutti ja parisuhdevalmentaja Susanna Syld. Jaksossa Sami ja Susanna keskustelevat parisuhteen vapaudesta ja rajoista.

Syldin mukaan yksi yleisimmistä parisuhdeongelmista on se, että toinen haluaa seksiä enemmän kuin toinen. Monessa suhteessa seksiä harrastetaankin myös vain toisen mieliksi, silloinkin, kun itsellä ei fyysistä halua ole.

Jos haluttomuus vaikuttaa negatiivisesti pariskunnan elämään, tulisi Syldin mukaan puhuakin siitä, onko seksi sellaista, jota molemmat osapuolet haluavat ja toivovat.

– Hyvää seksiä haluaa helpommin. Tämän on usein sellainen asia, josta ei haluta puhua.

Lisäksi makuuhuoneen ulkopuoliset tekijät ja parisuhteen muut kuviot vaikuttavat siihen, koetaanko seksielämä parisuhteessa onnelliseksi.

– Aika usein käydään sellaista ostomeininkiä, että ’nyt, kun olet ollut muuten kiva, saat seksiä.’ Siinä ei ole fyysisen halun kanssa enää mitään tekemistä.

Syld muistuttaa myös, että todellisuudessa ihminen tarvitsee seksiin vain itsensä.

– On mahdollista masturboida ja harrastaa seksiä yksinkin. Ei voi velvoittaa omien tarpeidensa täyttämiseen kumppaniaan.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Mitä vapaus tarkoittaa parisuhteessa, ja mitä asioita vapaa suhde mahdollistaa parille? Miten vapaa suhde eroaa avoimesta suhteesta? Kuinka oman kumppanin kanssa parisuhteen haluttomuutta tulisi lähestyä? Miksi usein ajatellaan, että tarpeiden kohtaamattomuus ei ole riittävä syy eroon?  Onko pitkä parisuhde arvokkaampi kuin lyhyt parisuhde? Entä pitäisikö eroista puhua positiivisempaan sävyyn?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

X