Kuvassa Sami Minkkinen.
Sami Minkkisen juontaman Havaintoja parisuhteesta -podcastin tämän jakson teemana on moderni isyys.
Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Kun Koti-iskä88 eli Ville Viholainen jäi kotiin hoitamaan lapsiaan, hän sai siitä ylistävää palautetta – miksi osallistuva isä on yhä sankari?

Miten yhteiskunnassamme suhtaudutaan perhe-elämään aktiivisesti osallistuviin isiin? Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa pohditaan, millainen modernin isän rooli on tänä päivänä.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: Sara Pihlaja

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele koko jakso tästä!

Millainen on 2020-luvun isä? Saako mies yhä sankarin viitan harteilleen, jos hän on osallistuu omien lastensa kasvattamiseen aktiivisesti ja vapaaehtoisesti? Millaisia rooleja miehille nykypäivän isyysnarratiivissa varataan?

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa Samin kanssa on keskustelemassa Koti-iskä88-sometilistä ja Faijapodista tunnettu kahden pienen lapsen isä Ville Viholainen.

Ville on halunnut kuvata lapsiarkeaan someen rehellisesti isän näkökulmasta. Lasten kasvatukseen osallistuva isä tuntuu herättävän yhä huomattavaa huomiota. Vallitsevat asenteet ovat myös Villelle tuttuja.

– Kun ilmoitin töihin, että jään lasten kanssa kotiin, sieltä tuli ylistävää palautetta. En tiedä, kuinka monelle äidille on tullut vastaavaa, Ville toteaa.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Millaisen isän roolin Ville oppi omassa perheessään? Miten isyys on muuttanut Villeä? Kuinka äidin ja isän roolit poikkeavat lapsiarjessa? Ovatko isät todellisuudessa rennompia vanhempia kuin äidit? Ja miksi miehet käyttävät Suomessa selvästi vähemmän vanhempainvapaita kuin esimerkiksi naapurimaa Ruotsissa?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

.

X