Kuvassa Sami Minkkinen.
Annan Parisuhde-podcastin kuudennessa jaksossa puhutaan avoimesta suhteesta ja polyamoriasta.
Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Tiina on ollut yhdessä aviomiehensä kanssa 20 vuotta – lisäksi hänellä on poikaystävä

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan erilaisista tavoista olla parisuhteessa. Jakson vieraana on Tiina, jolla on samanaikaisesti kaksi parisuhdetta.
Teksti: Annan toimitus Kuvat: OM-arkisto

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele koko jakso tästä!

Voisiko olla niin, että meille myyty romanttinen parisuhteen malli on osittain valheellinen ja toimimaton? Voitaisiinko sen sijaan, että päivittelisimme erojen suurta määrää ja nykyihmisten itsekkyyttä, keskittyäkin miettimään eri tapoja olla parisuhteessa?

Tässä Havaintoja parisuhteesta -podcastin jaksossa käsitellään muun muassa avointa suhdetta ja polyamoriaa. Samin vieraana on Tiina, joka oivalsi jo teini-ikäisenä, ettei monogaaminen parisuhde ole häntä varten.

– Ajattelen parisuhteita, kuten ystävyyssuhteita: harvalla ihmisellä on vain yksi ystävä elämässä, joka täyttää hänen kaikki tarpeensa, Tiina sanoo.

Ihastuminen aiheutti syyllisyyden tunteita

Podcastissa Tiina kertoo olleensa jo teini-ikäisenä ihastunut kahteen eri poikaan samaan aikaan. Tunteet hämmensivät Tiinaa, eikä hän tiennyt, mitä olisi toiminut tilanteessa.

– Tein plussa- ja miinuslistoja, että kumpi nyt olisi sellainen, ketä kannattaisi lähteä tavoittelemaan. Ne eivät antaneet mitään selvyyttä, joten olin hieman epäeettinen ja deittailin molempia samaan aikaan.

Aikuisiällä Tiina ajautui samankaltaiseen tilanteeseen. Hän oli seurustellut vuoden nykyisen aviomiehensä kanssa, kun hän ihastui palavasti myös toiseen ihmiseen. Tämä aiheutti Tiinalle voimakkaita syyllisyyden tunteita, sillä hänen sen hetkinen suhteensa oli toimiva ja Tiina koki olevansa siinä myös onnellinen.

– Mieheni arvasi kuitenkin ihastumiseni. Hän lukee sen verran hyvin minua ja kysyi, että olenko ihastunut kyseiseen ihmiseen. Ja kerroin, että kyllä olen.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Miten Tiinan puoliso suhtautui ehdotukseen avoimesta parisuhteesta? Miten lapsiperhearki sovitetaan yhteen polyamorisen suhteen kanssa? Entä miten rakkautta riittää jaettavaksi kaikille? 

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

.

X