Kuvassa Sami Minkkinen.
Sami Minkkisen juontaman Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa käsitellään menettämistä ja surua.
Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Hanna Katajarinne oli viimeisillään raskaana, kun hänen isänsä teki itsemurhan: ”Pelkäsin, että vauva syntyy itsemurhasurun keskelle”

Tässä Havaintoja parisuhteessa -podcastin jaksossa Sami Minkkinen saa vieraakseen Kun sanat riittävät -runosivustoa pitävän Hanna Katajarinteen. Jaksossa Sami ja Hanna keskustelevat menetyksen, surun ja kuoleman vaikutuksesta parisuhteeseen.
Teksti: Anna.fi Kuvat: Sara Pihlaja

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele koko jakso tästä! 

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa aiheena on suru ja menetys. Jakson vieraana on Hanna Katajarinne, joka kirjoittaa tunnettua runosivustoa Kun sanat riittävät.

Jaksossa Hanna kertoo, kuinka isän itsemurha vaikutti muun muassa hänen silloisen avioliittonsa päättymiseen.

Yhdeksän vuotta sitten Hanna oli onnellisesti naimisissa ja odotti viimeisillään kolmatta lastaan. Eräänä helmikuisena päivänä Hanna sai kuitenkin puhelinsoiton siskoltaan.

– Puhelun sisältö oli, että isä oli löydetty kuolleena ja ajatellaan, että se on itsemurha, niin kuin se sitten olikin, Hanna kertoo.

Kyseisestä päivästä Hannalla ei ole paljoa muistikuvia. Erästä asiaa hän ei kuitenkaan unohda – pelon tunnetta siitä, että vauva syntyisi itsemurhasurun keskelle.

– Se oli ihan kauhea ajatus. En pystynyt olemaan kenellekään äiti. Olin siinä tilanteessa vain itsemurhan tehneen isän tytär.

Vauva syntyi lopuilta kolme viikkoa Hannan isän kuoleman jälkeen. Lapsen ollessa neljän päivän ikäinen Hannan isä haudattiin.

– Kun kävelin uurna sylissä, mietin, että vauva syntyi, jotta voin kantaa isäni uurnan. Se uurna ei olisi muuten mahtunut syliini, jos minulla olisi ollut vielä vauva mahassa.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Millaisen surutyön Hanna joutui tekemään isänsä kuoleman jälkeen? Kuinka kokemus muutti Hannaa? Uskooko Hanna, että hän olisi vielä yhdessä ex-miehensä kanssa, jos hänen isänsä ei olisi tehnyt itsemurhaa? Entä miten Hannan ja hänen nykyisen puolisonsa samanlaiset kokemukset menettämisestä ja surusta ovat vaikuttaneet heidän keskinäiseen siteeseensä? 

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

X