Ruoka

Glögijuhlien pikkupurtavat

Teksti:
Anna.fi

Kutsu ystävät glögille töiden jälkeen. Parhaat glögijuhlien tarjottavat ovat helposti syötäviä ja vikkelästi valmistettavia.  Lämmitä glögikutsujen tunnelma kynttilöillä ja iloisella mielellä, mieluummin kuin tiukalla aikataululla ja suorituspaineilla. Poimi tästä herkullisten pikkupurtavien reseptit ja onnistut varmasti.

juustopallot

Suussasulavat juustopallot voi pyöritellä paitsi pistaasipähkinärouheessa myös  paahdetuissa pinjansiemenissä, yrttisilpussa tai paahdetussa leipärouheessa.

tapenade

Erilaiset pehmeät levitteet maistuvat leivän tai patongin kanssa.  Voit valmistaa jo muutamaa päivää ennen tapenadea eli oliivitahnaa. Tarjoa sen kanssa paahdettua maalaisleipää.

punajuurilevite

Yrttipunajuurilevite saa pehmeän makunsa feta-juustosta ja hunajasta.

maustepähkinät

Maustepähkinät saavat säväyksen chilistä ja paprikasta ja paahtuvat uunissa sillä aikaa, kun valmistelet muita tarjottavia.

sahramilla maustettu bulgur-salaatti

Sahramilla maustettu bulgursalaatin  valmistus vaatii vähän enemmän aikaa, mutta on sen arvoinen. Viikunat ja graanaattiomenan siemenet tuovat kullankeltaiseen salaattiin itämaista joulun taikaa.

Tapaspöyrykät

Valkosipulilla, chilillä ja yrteillä maustetut tapaspyörykät tekevät glögitarjoilusta vielä ruokaisamman. Tarjoa pyörykät sherrysalsan kanssa.

Jälkiruokana maistuu jouluinen juustokakku, jonka pohja tehdään piparkakuista. Juustokakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana, jotta se ehtii hyytyä kunnolla.

Glögireseptejä:

glögi

Omenaglögi

Madeiraglögi

Mustaherukkaglögi

Omenatoti

Katso myös

Ruoka.fi:n glögitesti.

Kotiliesi.fi: Glögi muuntuu moneksi

Kotiliesi.fi: Glögi lämmittää

Kuvat: Kari Hautala, Mirva Kakko, Jorma Marstio ja Norman Ojanen

Leena Kalliokoski

X