Juhlat

Yo-juhlien tarjottavat - kokoa japanilaistyylinen menu

Teksti:
Anna.fi

Mietitkö, mitä tarjoaisit yo-juhlissa? Jos kaipaat jotain uutta ja hivenen eksotiikkaa nappaa tästä japanilaistyylinen menu.Taina Salovaaran japanilaistyylisessä noutopöydässä on tarjolla mm. Kioton salaattia, katkarapukääröjä, paahtofileetä ja riisipalloja. Aterian kruunaa mansikka-limettikakku, joka on silmäähivelevän kaunis.

yo-juhlien buffet pöytä japanilaiseen tyyliin

 

Tästä buffetpöydästä riittää herkkuja 20 vieraalle. Japanilaistyylisten herkkujen seuraksi sopii yksinkertainen kattaus.

Japanilaisen buffet-pöydän juomiksi kuohuvaa ja teetä

Vihreä tee on luonteva ja hyvänmakuinen juoma aasialaiselle aterialle. Suolaisten ruokien kanssa voi tarjota sekä maustamatonta että esimerkiksi sitruunalla tai inkiväärillä maustettua teetä. Teen hauduttaminen isolle seurueelle voi olla hankalaa, joten varaa pöytään laadukasta pussiteetä.

vihreä tee

Vihreä tee sopii hienosti tarjottavaksi makeiden herkkujen kanssa kahvin sijaan tai ohella. Valitse esimerkiksi sitruunalla maustettu teelaatu.

Kuohuviini on mainio valinta aasialaisten makujen seuraan. Katso Marita Suontaustan kuohuviinivinkit Juoma-osiostamme. Kylmiksi alkoholittomiksi juomiksi sopivat kivennäisvesi ja mintun- tai sitruunamelissan oksilla sekä limettiviipaleella maustettu vesi.

Buffetin pöytämausteet

Kaunis itse tehty makusuola on juhlapöydän erikoisuus. Kuvan suolaan on käytetty vaaleanpunaista ja aromikasta Himalajan suolaa, joka on hierretty hienoksi morttelissa. Mukaan on sekoitettu muutamia luomuruusun nuppusia. Molempia tuotteita myydään esimerkiksi Ruohonjuuren marketissa Helsingissä. Pöytään on myös varattu muutamia valmiita annoksia soija-riisiviinietikkaseosta niille, jotka kaipaavat lisää makua esimerkiksi riisipalloihin tai munakaskääröihin.

makusuola buffet-pöytään

Japanilaishenkiseen pöytään voi myös varata wasabia pieniin annoskippoihin. Eikä pippurimyllyäkään kannata unohtaa.

Hieman makeasta japanilaisesta munakkaasta ja lämminsavulohesta syntyy mainion makuinen munakaskäärö juhlapöytään.

Viimeistele raikas graavilohi tarjoilukuntoon parilla pyöräytyksellä pippurimyllystä.

Pienet, sushiliemellä maustetut riisipallot sopivat lisäkkeeksi kaikille juhlapöydän ruoille.

mansikka-limettikakku

Suloisessa mansikkakakussa on raikas limettisydän. Mansikka-limettikakun kaunis rakenne paljastuu pala palalta.

 

Teksti: Taina Salovaara ja Ruoka.fi

Kuvat: Jukka Pakarinen

X