Vegaanisen kakun leipomisessa on omat niksinsä – näillä resepteillä ja vinkeillä onnistut
Vegaaninen kakku voi olla iki-ihana juustokakku, näyttävä täytekakku, suussa sulava suklaakakku tai mehevä porkkanakakku. Kokosimme ohjeet, joiden avulla et voi epäonnistua!
Vegaaninen kakku voi olla iki-ihana juustokakku, näyttävä täytekakku, suussa sulava suklaakakku tai mehevä porkkanakakku. Kokosimme ohjeet, joiden avulla et voi epäonnistua!
Vegaaninen kakku on aivan yhtä herkullinen ja mehevä kuin perinteinenkin. Näillä ohjeilla kruunaat juhlapöydän täydellisellä vegaanisella kakulla.
Lue myös: Makeannälkä? Näitä 15 vegaanista herkkua jokaisen kannattaa kokeilla
Vegaaninen kakku saattaa vaatia leipojalta omat niksinsä, sillä taikina tehdään ilman kananmunia ja maitotuotteita. Helpoimmillaan vegaaninen kakku valmistuu kuitenkin yhden kulhon taktiikalla sekoittamalla ainekset yhteen.
Kokosimme kahvipöydän herkullisimmat vegaaniset kakut, jotka vievät vierailta jalat alta.
Vegaaninen juustokakku
Vegaaninen juustokakku on helppo tehdä hyydyttämällä täyte joko vegaanisen suklaan avulla tai kasvipohjaisella hyytelöimisaineella.
Juustokakku ilman liivatetta taipuu vegaaniseen ruokavalioon pienin muutoksin. Vaihda kerma ja tuorejuusto kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin sekä voi maidottomaan leivontamargariiniin. Valitse myös kaupan hyllyltä vegaaninen suklaa. Varmista myös, että käyttämäsi keksit eivät sisällä mitään eläinperäistä. Muutoin kakku valmistuu ohjeen mukaan. Liivatetta kakku ei kaipaa, sillä sulatettu suklaa hyydyttää kakun juuri sopivan pehmeäksi.
Kinderjuustokakku on suklaasta, hasselpähkinä-suklaalevitteestä ja tuorejuustosta niin tuhti, että pieni pala riittää hyvin päivällisen makeaksi päätökseksi. Se maistuu ihanalta paitsi pääsiäisaterian päätteeksi, myös syksyn ja talven juhlissa.
Tämä vegaaninen juustokakku maistuu ihanasti mustaherukalle. Hurmaava vegaaninen kakku on hyydytetty kasvipohjaisella hyytelöimisaineella. Pohjan voi tehdä gluteenittomista vegekekseistä tai esimerkiksi vegaanisista Oreo-kekseistä, jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton.
Ohjeet:
Vegaaninen täytekakku
Vegaaninen täytekakku vaatii leipojalta omat niksinsä, sillä perinteinen muna-sokerivaahto on vegaanisessa leivonnassa unohdettava. Vegaaninen kakkupohja ei silti ole vaikea valmistettava, päin vastoin.
Tämä omena-kinuskikakku on paitsi vegaaninen, myös gluteeniton, joten se maistuu ihan jokaiselle herkkusuulle. Munattoman, maidottoman ja gluteenittoman täytekakkupohjan tekeminen onnistuu yllättävän helposti käyttämällä taikinaan gluteenitonta jauhoseosta. Mehevyyttä ja kuohkeutta taikinaan saa leivinjauheen lisäksi hedelmäsoseesta ja vichystä.
Leipominen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin ennen juhlapäivää. Kakkupohja on helpointa halkaista, kun se on täysin jäähtynyt ja levännyt yön jääkaapissa. Myös täytteille kannattaa antaa aikaa tekeytyä. Täytä kakku juhlia edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä. Näin vegaaninen kakku on paitsi näyttävän näköinen, myös herkullisen mehevä.
Ohje: Vegaaninen täytekakku omena-kinuskitäytteellä
Lue myös: Vegaaninen marenki syntyy kikherneiden liemestä – näin se onnistuu ensikertalaiseltakin
Vegaaninen suklaakakku
Vegaaninen suklaakakku on helppo vegaaninen kakku, joka valmistuu ilman vispaamista ja vatkaamista yhden kulhon taktiikalla. Kakun kuohkeuden salaisuus piilee tilkassa etikkaa, joka yhdessä ruokasoodan kanssa kuohkeuttaa kakun ilman perinteistä kananmunaa. Älä siis jätä etikkatilkkaa lisäämättä, vaikka se kakkutaikinassa vaikuttaisikin kummalliselta.
Kakun kuohkea kuorrute kruunaa tämän vegaanisen suklaakakun. Se tehdään vegaanisesta margariinista, kaakaojauheesta sekä tomusokerista ja lisätään vasta täysin jäähtyneen kakun päälle.
Ohje: Vegaaninen suklaakakku
Vegaaninen kakku: toscakakku
Kuka voisi vastustaa iki-ihanaa toscakakkua? Tämä vegaaninen toscakakku on klassikon moderni muunnos, sillä se on paitsi vegaaninen, myös gluteeniton. Kurpitsansiemenet mantelilastujen seassa tuovat makuun ja rakenteeseen herkullista twistiä.
Muista jäähdyttää kakku täysin ennen kuin irrotat sen vuoasta. Gluteenittomista jauhoista tehty kakku murenee helposti lämpimänä.
Ohje: Vegaaninen toscakakku
Vegaaninen kakku: porkkanakakku
Vegaaninen porkkanakakku hurmaa siinä missä perinteinenkin – ja on vieläpä varsin helppo ja mutkaton valmistettava. Tämä helppo vegaaninen kakku tehdään helsinkiläisen kahvila Sävyn ohjeen mukaan. Sen juju piilee oliiviöljyssä, joka tuo makuun pikantin makuvivahteen.
Kakun voi kuorruttaa sitruunalla maustetulla tomusokeri-vesikuorrutuksella tai perinteisellä tuorejuustokuorrutuksella, joka onnistuu helposti myös vegaanisena. Koristele vegaaninen porkkanakakku paahdetuilla pähkinöillä.
Ohje: Vegaaninen porkkanakakku
Vegaaninen kakku: banaanikakku
Vegaaninen banaanikakku sopii vähän arkisempaankin kahvipöytään. Se on myös erinomainen tapa hyödyntää pöydällä uhkaavasti tummuvat pantteribanaanit. Tätä kakkua ei nimittäin kannata leipoa keltaisista banaaneista, jotka eivät ole yhtä makeita ja meheviä.
Kaneli ja kardemumma tuovat kakkuun lämpimän mausteisen makuvivahteen. Tämä vegaaninen kakku kruunataan tuorejuustokuorrutteella, jonka veikeän pinkki värisävy saadaan aikaan ripauksella karpalojauhetta. Granaattiomenansiemenet hehkuvat kakun koristeena kuin smaragdit ja piristävät makua mukavasti.
Vegaaninen banaanikakku on myös gluteeniton, mutta älä hätkähdä. Kakku valmistuu vaivattomasti sekoittamalla ainekset yhteen. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin yön yli vetäytymään. Tämä vegaaninen kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.
Ohje: Vegaaninen banaanikakku
Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä jutut:
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen piirakka leivotaan ilman maitoa ja munia – katso makeat ja suolaiset ohjeet!
Kommentit
Kyllähän kasvispohjaisistakin voi leipoa ja ruokaakin laittaa, mutta ei kyllä vie kieltä mennessään, aina se tärkein eli kunnon maku jää puuttumaan. Olen ollut joskus 100 % kasvissyöjä ja jopa aatemielessäkin aluksi. Myöhemminnin erilaisia vegaanivaihtoehtoja testaillut. Silti kyllä kerma, voi, maidosta tehty juusto, kananmuna, oikea vielä mieluummin täysmaito, punainen liha, kana tai kala oltava edes jotenkin kaikessa mukana. Suolaa ja sokeria voi aavistuksen vältellä. Silti täysin valjuksi jää ilman mitään noista. Parhaalla tahdolla ja mielikuvituksellakin. Ainut ihan hyvä on lihaton hernekeitto vielä tse tehtynä ja kasvikset lävikössä höyrytettyinä. Leivonta ei vaan oikein toimi puhtaalla margariinilla tai öljyllä, kananmuna tosin ei aina 100 %:sti välttämätön.
Kommentit
Kyllähän kasvispohjaisistakin voi leipoa ja ruokaakin laittaa, mutta ei kyllä vie kieltä mennessään, aina se tärkein eli kunnon maku jää puuttumaan. Olen ollut joskus 100 % kasvissyöjä ja jopa aatemielessäkin aluksi. Myöhemminnin erilaisia vegaanivaihtoehtoja testaillut. Silti kyllä kerma, voi, maidosta tehty juusto, kananmuna, oikea vielä mieluummin täysmaito, punainen liha, kana tai kala oltava edes jotenkin kaikessa mukana. Suolaa ja sokeria voi aavistuksen vältellä. Silti täysin valjuksi jää ilman mitään noista. Parhaalla tahdolla ja mielikuvituksellakin. Ainut ihan hyvä on lihaton hernekeitto vielä tse tehtynä ja kasvikset lävikössä höyrytettyinä. Leivonta ei vaan oikein toimi puhtaalla margariinilla tai öljyllä, kananmuna tosin ei aina 100 %:sti välttämätön.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous