Ruoka

Näillä kuvallisilla ohjeilla teet trendikkään naked cake -kakun!

Nakukakut (naked cake) ovat keikkuneet leivontatrendien huipulla jo tovin ja miksi eivät keikkuisi? Nakukakku on hauskan näköinen ja näyttävä herkku, joka muuntuu jokaisen makuun sopivaksi.

Teksti:
Emmi Toivanen, Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Nakukakut (naked cake) ovat keikkuneet leivontatrendien huipulla jo tovin ja miksi eivät keikkuisi? Nakukakku on hauskan näköinen ja näyttävä herkku, joka muuntuu jokaisen makuun sopivaksi.

Naked cake eli nakukakku tarkoittaa täytekakkua, jonka reunoja ei ole päällystetty. Kuorruttamattomat reunat paljastavat kakun kerrokset ja täytteet. Usein nakukakun koristelussa suositaan luonnollisia koristeita, kuten marjoja, hedelmiä ja yrttejä, jotka sopivat sen yksinkertaiseen tyyliin.

Tavallisen kakkupohjan lisäksi nakukakun voi tehdä vaikkapa marenkipohjista. Kokeile marenki-suklaa-kinuskikakkua ja tee kakku kuvallisten ohjeiden mukaan, niin onnistut varmasti.

Näin tehdään naked cake eli nakukakku

Esimerkkikakkumme on marenki-suklaa-kinuskikakku, mutta voit hyödyntää samaa tekniikkaa muihinkin marenki-tai täytekakkuihin.

Naked cake, nakukakku: marengin valmistus

Valmista marenkipohjat jo edellisenä päivänä, niin tarjoilupäivänä sinun tarvitsee vain vatkata kerma ja koota kakku.

marenkipohjien paistaminen

Pohjien valmistuksessa kannattaa olla tarkka, sillä kakun kokoaminen aivan erikokoisista pohjista ei onnistu. Siksi onkin hyvä piirtää leivinpaperille ympyrät, joiden päälle voi levittää marengin.

kinuskitäytteen valmistaminen

Myös kinuskitäyte on hyvä valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä sille on annettava riittävästi aikaa jäähtyä jääkaapissa.

Naked cake: kerma-passiontäytteen valmistaminen

Passiontäytteen voit valmistaa vasta juuri ennen kakun kokoamista. Vatkaa vain kerma vaahdoksi, makeuta tomusokerilla ja siivilöi sekaan passionhedelmien hedelmäliha.

Naked cake: nakukakun täyttäminen

Täytä nakukakku maltillisesti, jotta täytteitä ei valuisi yli reunojen. Levitä pohjalle ensin passionkermaa ja levitä päälle sitten marjat, pähkinät ja kinuskitäyte.

Naked cake: nakukakun viimeistely

Kun olet täyttänyt kakun, voit siirtää sen tarjoiluvadille ja koristella marjoilla, kinuskilla ja pähkinöillä.

Marenkinen nakukakku muuttaa muotoaan sesongin mukaan

Marenkikakut ovat näyttäviä ja kepeän raikkaita kahvipöydän tarjottavia. Täytä ja koristele marenkinen naked cake kauden hedelmillä tai marjoilla.

Maitosuklaamoussella täytetty marenkikakku ja puolalainen luumu-marenkikakku sopivat joulu-tai pääsiäispöytään.

Keväistä ilmettä noutopöydän tarjoiluihin tuovat sitruksilla täytetty marenkikakku, kesäjuhlien vetonaula raparperi-marenkikakku ja 10-minuutissa valmistuvat mansikka-pavlova. Mansikkaisen pavlovan marenkipohjat löydät valmiina kaupan hyllyiltä. Sen jälkeen vain täytät kakun.

Naked cake syntyy myös täytekakkupohjista

Gluteenittoman manteli-vadelmatäytekakun reunat voi jättää huoletta paljaaksi ja koota sen sijaan koristeeksi kakun päälle upean marjakeon.

Suolakinuski-suklaakakku on vastustamaton naked cake, joka viimeistellään valuvalla kinuskilla. Ihana kinuski ja raikas omena yhdistyvät vegaanisen nakukakun täytteissä.

Naked cake voi olla myös hetkessä valmis mökkikakku

Herkullisen ja näyttävän mansikkakakun voi koota kääretorttupaloista ja jättää reunat nakukakun malliin kuorruttamatta. Tämä naked cake on vartissa valmis, jos käytätä kakkupohjana valmista kääretorttua.

Tarjoa letut huikeana tornina nakukakun muodossa. Täytteenä maistuvat kesäauringon makeuttamat mansikat ja vaahdotettu kerma.

Mansikka-kulhokakku kootaan valmiista täytekakkupohjista. Kakun täytteeksi sujahtaa marjoja ja kaapista löytyviä keksejä sekä mascarpone-kermaa.

Artikkelia on muokattu 15.4.2024 ja siihen on lisätty ohjeita.

Lue myös Kotiliesi.fi: Gluteeniton marenkikakku

X