Mämmiä lakkojen kera
Pääsiäinen

Eikö mämmi maistu pääsiäisenä? Kokeile jotakin näistä mämmiherkuista!

Perinteinen mämmi jakaa mielipiteitä jyrkästi: siitä joko pidetään tai ei. Jos pääsiäispöydästäsi löytyy ruokailija, joka ei mämmistä piittaa, kokeile tehdä siitä vaikkapa tiramisu tai kääretorttu.
Teksti: emmitoivonen Kuvat: Seppo Saarentola, Jorma Marstio, Suvi Laine/Otavamedia

Jos mämmitoleranssia löytyy jonkin verran, voi rukiista pääsiäisherkkua lähestyä lakkojen ja makean kerma-rahkaseoksen kera. Annosmaljoihin kerroksittain koottava jälkiruoka saa sitruksisen säväyksen appelsiininkuoriraasteesta.

Mämmitiramisu

Tiramisussa mämmi löytää paikkansa kakkupohjan ainesosana. Täyte sekoitetaan mascarponejuustosta ja vispikermasta. Klassikkojälkiruoan kostutukseen käytetään  kahvia.

Mämmi-appelsiinijäädyke

Mämmi maustetaan usein pomeranssinkuorella, joten appelsiini on sille luonteva makupari myös jälkiruokapöydässä. Mämmi-appelsiinijäädyke on helppo ja maistuva päätös pääsiäisaterialle. Sekoitat vain mämmiä, vaahtoutuvaa vanilliinikastiketta sekä appelsiinimarmelaadia keskenään ja pakastat. Kylmä herkku tarjoillaan appelsiinilohkojen ja appelsiininkuorisuikaleiden kanssa.

Mämmikääretorttu

Puolukka maustaa mämmikääretortun kirpsakan raikkaaksi. Mämmiä käytetään niin pohjaan kuin täytteeseenkin. Puolukkasurvoksesta, maitorahkasta, mämmistä sekä vaahtoutuvasta vanilliinikastikkeesta sekoitettava täyte tekee kääretortusta erityisen mehevän.

Mämmimuffinit

Kokeile puolukoiden ja mämmin yhdistelmää myös muffineissa. Kirpeän makeat leivonnaiset päällystetään vaahtoutuvalla vanilliinikastikeella, joka antaa niille makean silauksen.

Lisää pääsiäisen jälkiruokia:

Pashapavlovat
Pashapavlovat
Appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma
Appelsiini-sitruunakiisseli ja mascarpone-marenkikerma
898625-inkivaaribrulee.jpg
Inkivääri-limebrûlée
Pashanmakuinen jäädyke
Pashanmakuinen jäädyke
Kotiliesi.fi: Mango-mignonmaljat

X