Nuudelit
Vinkit

3 nopeaa nuudelireseptiä

Nuudelit kypsyvät nopeasti ja rakastavat mausteita. Kokeile vaikka kaikkia kolmea reseptiä!
Teksti: Leena Kalliokoski Kuvat: Jukka Pakarinen, Pekka Holmström ja Ari Heinonen, Otavamedia

Nuudeleita valmistetaan yleisimmin valkoisesta vehnästä, täysjyvävehnästä, riisistä ja maissista.  Munanuudelit on valmistettu vehnäjauhoista ja kananmunasta. Kananmuna tuo nuudeleihin kellertävän värin. Munanuudelit toimivat hyvin vokattuina.

Aasiassa tehdään myös tattari-, maissi-, papu- ja merilevänuudeleita. Lasinuudelit on tehty mungpapujauhoista. Ne kypsyvät kuumassa vedessä liotessaan.

Yleensä nuudelit kypsennetään kiehuvassa vedessä ennen nauttimista. Nuudelit syntyvät  käden käänteessä, mutta tarkista aina nuudeleiden kypsennystapa ja -aika pakkauksesta.

Katkarapu-kookosnuudelit värikkäässä kulhossa

Nuudelien kanssa sopivat yhteen vahvat maut, kuten inkivääri, chili ja sitruunaruoho. Kun haluat nopeasti valmista, käytä maustetahnoja, kuten näissä katkarapu-kookosnuudeleissa. Maustetahnojen lisäksi niihin tuo vielä lisämakua inkivääri, korianteri ja limetti.

Pähkinänuudelit ja puikot

Keitetystä nuudelista, pähkinöistä ja chilistä syntyy hetkessä, mausteisen lämmittävä iltapala.

Vietnamilainen phokeitto

Maukas liemi on vietnamilaisen pho-keiton pohjana. Naudanlihan voi  korvata kypsällä broilerinlihalla. Vegeversio tehdään kasvisliemeen ja höystetään tofulla.

 Lue lisää nuudeleista:

Nuudelisalaatti

Nuudeleista syntyy notkeasti keitto tai salaatti

Nuudelisalaatti

Pirteä nuudelisalaatti klementiineistä

Japanilainen nuudelikeitto

Pippurimylly-blogin tofuvartaat ja kasvisnuudelit ja ravunpyrstö-nuudelikääröt

Kotiliesi.fi: Nuudeli-jauhelihasalaatti

X