3 nopeaa nuudelireseptiä
Nuudelit kypsyvät nopeasti ja rakastavat mausteita. Kokeile vaikka kaikkia kolmea reseptiä!
Nuudelit kypsyvät nopeasti ja rakastavat mausteita. Kokeile vaikka kaikkia kolmea reseptiä!
Nuudeleita valmistetaan yleisimmin valkoisesta vehnästä, täysjyvävehnästä, riisistä ja maissista. Munanuudelit on valmistettu vehnäjauhoista ja kananmunasta. Kananmuna tuo nuudeleihin kellertävän värin. Munanuudelit toimivat hyvin vokattuina.
Aasiassa tehdään myös tattari-, maissi-, papu- ja merilevänuudeleita. Lasinuudelit on tehty mungpapujauhoista. Ne kypsyvät kuumassa vedessä liotessaan.
Yleensä nuudelit kypsennetään kiehuvassa vedessä ennen nauttimista. Nuudelit syntyvät käden käänteessä, mutta tarkista aina nuudeleiden kypsennystapa ja -aika pakkauksesta.
Nuudelien kanssa sopivat yhteen vahvat maut, kuten inkivääri, chili ja sitruunaruoho. Kun haluat nopeasti valmista, käytä maustetahnoja, kuten näissä katkarapu-kookosnuudeleissa. Maustetahnojen lisäksi niihin tuo vielä lisämakua inkivääri, korianteri ja limetti.
Keitetystä nuudelista, pähkinöistä ja chilistä syntyy hetkessä, mausteisen lämmittävä iltapala.
Maukas liemi on vietnamilaisen pho-keiton pohjana. Naudanlihan voi korvata kypsällä broilerinlihalla. Vegeversio tehdään kasvisliemeen ja höystetään tofulla.
Lue lisää nuudeleista:
Nuudeleista syntyy notkeasti keitto tai salaatti
Pirteä nuudelisalaatti klementiineistä
Pippurimylly-blogin tofuvartaat ja kasvisnuudelit ja ravunpyrstö-nuudelikääröt
Kotiliesi.fi: Nuudeli-jauhelihasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous