Vinkit

Vieraita viikonloppuna? Näin teet helpot suupalat Välimeren tyyliin

Pienet sormin syötävät suupalat hurmaavat ja ne ovatkin mitä mainiointa tarjottavaa illanistujaisissa esimerkiksi viinilasillisen kera.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Pienet sormin syötävät suupalat hurmaavat ja ne ovatkin mitä mainiointa tarjottavaa illanistujaisissa esimerkiksi viinilasillisen kera.

Kerää ystävät tai perhe yhteisen pöydän ääreen ja kokoa välimerellinen ateria italialaisista antipastoista ja espanjalaisista tapaksista. Näiden herkkujen joukosta jokainen löytää takuulla omat suosikkinsa.

Gazpacho on perinteinen espanjalainen kylmä alkupalakeitto, joka valmistetaan tyypillisesti tomaateista. Vaihtelua saat, kun lisäät sekaan myös vesimelonia. Tarjoa melonigazpacho hauskasti shottilaseista yrttimarinoitujen mozzarellapallojen kera.

parmankinkkua ja melonia

Parmankinkku ja meloni on klassinen yhdistelmä ja perinteinen italialainen alkupala. Tarjoa kinkku-melonikääröt esimerkiksi raikkaan yrtti-rucolasalaatin kera.

tomaatti-pestobruchetta

Paahdetusta patongista tai maalaisleivästä valmistat helposti maukkaat tarjoiltavat. Kokeile perinteistä tomaatti-pestobruchettaa tai herkullisella oliivitahnalla päällystettyjä tapenadeleipäsiä.

täytetyt herkkusienet

Kinkulla ja paprikalla täytetyt herkkusienet ovat mitä mainiointa tapastarjottavaa. Näissä suupaloissa maistuvat Välimeren keittiölle tyypilliset mausteet valkosipuli ja persilja.

Lisää herkullisia suupaloja:

parmankinkkukäärö

Rapeat parmankinkkukääröt

925577-grissinit.jpg

Nopeat parmesaanigrissinit

parmesaanioliivit

Parmesaanioliivit

968539-marinoitu_mozzarella.jpg

Yrttimarinoitu mozzarella

Kotiliesi.fi: Espanjalainen uunimunakas

X