Pääsiäisenä herkutellaan rennon juhlavalla menulla: parsa ja kampasimpukat, oliivi-yrttikana ja suklaapavlovat ihastuttavat
Pääsiäisenä pysähdytään hyvän ruoan äärelle ja nautiskellaan herkuista pitkän kaavan mukaan. Pöytään katetaan nyt tuttuja makuja sopivasti uudella twistillä – wasabi, sitruuna, rosmariini ja dijoninsinappi antavat makua alkupaloille ja pääruoille. Unelmankeveässä jälkiruoassa yhdistyvät marengin rapeus ja suklaan täyteläisyys.
Pääsiäisenä pysähdytään hyvän ruoan äärelle ja nautiskellaan herkuista pitkän kaavan mukaan. Pöytään katetaan nyt tuttuja makuja sopivasti uudella twistillä – wasabi, sitruuna, rosmariini ja dijoninsinappi antavat makua alkupaloille ja pääruoille. Unelmankeveässä jälkiruoassa yhdistyvät marengin rapeus ja suklaan täyteläisyys.
Mutkattomin pääsiäismenu 2021 tulee tässä: Alkupalana tarjotaan mätiä ja wasabimoussea rapean rapukeksin päällä tai kampasimpukoita ja parsaa voi-sitruunakastikkeessa. Pääruoaksi on tarjolla karitsan kruunukyljyksiä, joille ranskankermamarinadi antaa ihanan maun, tai mehevää oliivi-yrttikanaa. Jälkiruokana herkutellaan rapeilla marenkimunilla, joihin suklaavaahto tuo täyteläistä pehmeyttä.
Alkuun mätiä ja wasabimoussea tai kampasimpukoita ja parsaa
Wasabitahnalla ja mädillä täytetty rapea rapukeksiherkku pitää nauttia saman tien, sillä keksit pehmenevät nopeasti. Rapukeksejä myydään aasialaisissa marketeissa. Halutessasi voit korvata ne paremmin täytteitä kestävillä krustadi-kupeilla.
Ohje: Mätiä ja wasabimoussea rapealla rapukeksillä
Tuoreista parsoista, kampasimpukoista ja sopivan kirpeästä voikastikkeesta valmistetaan mutkattoman rento alkuruoka. Lusikoi kuumaa kastiketta kampasimpukoiden päälle paistamisvaiheessa, jotta ne imevät itseensä kunnolla makua ja pysyvät mehevinä.
Ohje: Kampasimpukkaa ja parsaa voi-sitruunakastikkeessa
Pääsiäismenu: pääruoaksi karitsaa tai oliivi-yrttikanaa
Rosmariinilla ja dijoninsinapilla höystetty ranskankermamarinadi maustaa karitsan kruunukyljykset. Muista ottaa kyljykset huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä ja paistaa vain pari minuuttia molemmin puolin, niin saat täydellisen mehevän lopputuloksen. Jos grillikautesi alkaa pääsiäisestä, voit kypsentää kyljykset grillissä ja kurpitsakuutiot parilalevyllä.
Ohje: Karitsankyljyksiä ja uunipaahdettua kurpitsaa
Pääsiäisen nopein pääruoka valmistuu mascarponejuustonokareen alla kypsyvistä broilerin sisäfileistä. Sitruunankuoriraaste, tuore rosmariini ja oliivit maustavat broileriherkun maukkaaksi.
Ohje: Oliivi-yrttibroileri
Lisää ideoita pääsiäisen menukokonaisuuksiksi:
Jälkiruoaksi suussasulavia suklaa-marenkimunia
Pienet pavlovaleivokset muotoillaan pääsiäisen jälkiruokapöytään munanmuotoisiksi leivoksiksi. Gluteenittomana ne sopivat useille, ja maidottoman version saat korvaamalla suklaakerman vaahdotettavalla kaurakaakaokastikkeella. Täytä leivokset vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marenki pysyy rapeana.
Ohje: Rapeat suklaapavlovat
-
Kinderjuustokakku ilman liivatetta
- yli 2h
- 15
- Keskitaso
-
Kinderkakku
- yli 60 min
- 10
- Helppo
-
Sitruunamoussekakku
- yli 60 min
- 15
- Keskitaso
-
Lime-kookostorttu
- 30-60 min
- 8
- Keskitaso
-
Passio-vadelmatäytekakku
- yli 60 min
- 15
- Keskitaso
-
Sitruunainen mousse
- 30-60 min
- Keskitaso
-
Pasha
- vähintään vuorokausi
- 10
- Keskitaso
-
Sitruunatorttu
- yli 60 min
- 6
- Keskitaso
-
Passion-kookospiiraat
- yli 2h
- 8
- Keskitaso
Lue myös: Kotiliesi.fi: Pääsiäisen perinneruoat – katso maukkaat klassikkoreseptit!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous