Glitz & Glam

5 parasta ihonhoitotuotetta - Parhaista parhaimmat iholle

Mitkä ovatkaan parhaista parhaimmat ihonhoitotuotteet? Listasin viisi ihonhoitotuotetta, jotka antavat hyviä tuloksia ihonhoidossani. Näihin olen jo pitkään luottanut ja hyväksi havainnut.

Teksti:
Minna / Glitz & Glam
Mitkä ovatkaan parhaista parhaimmat ihonhoitotuotteet? Listasin viisi ihonhoitotuotetta, jotka antavat hyviä tuloksia ihonhoidossani. Näihin olen jo pitkään luottanut ja hyväksi havainnut.
Postaus sisältää mainoslinkkejä

Aloitin 5 parasta -postaussarjan maaliskuussa 2015, kun olin muutamaa viikkoa aikaisemmin siirtynyt silloisen Purkkimafia-blogiportaalin bloggaajaksi. Siitä lähtien sunnuntaisin Glitz & Glamissa on tutustuttu parhaimpiin kosmetiikkatuotteisiin, mutta välillä listauksissa ovat olleet erilaiset niksit ja vinkit sekä jotain täysin kauneuteen liittymätöntäkin.

Koska 5 parasta -listauksiin on toivottu aiheeksi minun suurimpia suosikkejani, olen tässä maaliskuussa toteuttanut toiveen. Listaan parhaimmat kosmetiikkatuotteet eri kategorioissaan: meikit, hiukset, ihonhoito ja kynnet.

Lue myös: 5 parasta meikkituotetta – Parhaista parhaimmat meikit

Lue myös: 5 parasta hiustuotetta – Parhaista parhaimmat hiuksille

Tänään sukelletaan ihonhoidon parhaimmistoihin. Voin sanoa, että tämä on ehkä kaikista vaikein ikinä! Tiedän jo, että ensi viikon listaus tulee olemaan yksi helpoimmistani, mutta sitä ennen minun piti pinnistellä miettiessäni, mitkä ihonhoitotuotteet pääsevät parhaista parhaimpien 5 parasta -listaukselleni. Näissä ihonhoitotuotteissa hinta ja laatu sekä tehokkuus kohtaavat!

Paras meikinpuhdistukseen

Tonymoly Floria Nutra Energy Cleansing Oil

Oli mielettömän vaikeaa valita the puhdistusaine meikin puhdistamiseen, kun minulla on useita suosikkeja. Päädyin lopulta valinnassani puhdistusöljyyn, koska se on niin helppokäyttöinen ja tehokas.

Tonymolyn puhdistusöljy on ohutta, mutta silti todella helppo työstää kasvoilla. Sormilla saa hyvän tuntuman ihoon meikkiä irrottaessa. Öljyssä on hyvä liukkaus, joten yllättävän pienikin annostelu riittää koko kasvojen meikin puhdistamiseen.

Minulle on äärimmäisen tärkeää, että puhdistusöljy on vesiliukoista, ja ettei se jätä ihoa rasvaiseksi. Koska minulla on sekaiho, ihoni täytyy puhdistua kunnolla välttääkseni epäpuhtauksien lisääntymistä. Tonymolyn aika voimakkaasti kukkaismaisesti hajustettu puhdistusöljy on todella vaivattomasti veteen liukeneva. Se huuhtoutuu kasvoilta täydellisesti ja vie mennessään kaiken meikin.

Vaikka toteutankin kaksivaiheista puhdistusmenetelmää, voisin käyttää Tonymolya ainoana puhdistajana, koska se on tehokas, vaivaton käyttää ja kuitenkin iholle hellävarainen.

Hinta: 22,90 € / 190 ml
Saatavuus: *Lyko, *nobe

Lue lisää: Ostin älyttömän hyvän puhdistusöljyn – Tehokas meikinpoistaja

Paras kuoriva kasvovesi epäpuhtauksille

Cosrx BHA Blackhead Power Liquid

Ei yhtään helpompaa ollut valita parasta kasvovettä. Tykkään käyttää kuorivia kasvovesiä, joista omalle iholleni sopii parhaiten BHA-happoja sisältävät kasvovedet. BHA-happo on todistetusti tehokas puhdistamaan ihohuokosia ja mustapäitä, koska BHA-happo liuottaa talia. Sekaihoni kerää hyvin helposti ihohuokosiin talia ja saan mustapäitä. Siksi paras kuoriva kasvovesi on BHA-happoa sisältävä.

Sitten olikin haastavaa valita, kumpi parhaimmista BHA-happoa sisältävistä kasvovesistä nostaisi parhaista parhaimpiin, Cosrx vai Paula’s Choice? Päädyin lopulta Cosrx:n kasvoveteen, koska se on kosteuttavampi. Paula’s Choice saattaa vähän kuivattaa.

Lue myös: Eroon mustapäistä BHA-hapon avulla

Tykkään kaikista eniten käyttää BHA-happoa kasvoveden muodossa ja pyyhkiä ihon vanulapulla puhtaaksi. Vanulapussa ei ole meikkijäämiä, vaan talia, jota irtoaa BHA-kasvovedellä kostutettuun vanulappuun. BHA-happo on vaan niin huippu ainesosa epäpuhtaan ihon hoidossa! Se ei ratkaise kaikkia ongelmia, mutta tuo selkeästi apua ihohuokosien puhtauteen.

Yleensä käyttämäni BHA-tuotteet ovat sisältäneet salisyylihappoa, mutta tässä kasvovedessä BHA-happo on betaiinisalisylaatti. Salisyylihappopitoisuus on BHA-kasvovesissä maksimissaan 2 %, kun taas tässä betaiinisalisylaattipitoisuus on 4 %. Tuote on tehokas, mutta vähemmän kuivattava erilaisen BHA-hapon vuoksi.

Lisäksi kasvovesi sisältää paju-uutetta ja niasiiniamidia sekä hyaluronihappoa, joka tuo kosteutta ihon pinnalle. Cosrx puhdistaa ihohuokosia ja ehkäisee finnien syntymistä, mutta se myös kosteuttaa ihoa ja valmistelee sen seuraaville ihonhoitotuotteille.

Hinta: 29,90-30,90 € / 100 ml
Saatavuus: *Cocopanda, *Oletkaunis, *Lyko, *Bangerhead

Lue lisää: Pyyhi mustapäät iholtasi – Mahtava löytö mustapäiden poistoon!

Paras kosteuttava seerumi

Lumene Valo Nordic-C Glow Boost Essence & Lumene Lähde Arctic Dew Aqua Serum

Lumenella on kaksi äärimmäisen hyvää ihon vesikosteuden lisääjää. Olen lukuisat kerrat käyttänyt niin Valo-sarjan kuin Lähde-sarjan seerumeja. Olen havainnut ne loppujen lopuksi saman lopputuloksen antaviksi, joten niputan molemmat tähän samaan. Eli valitset nyt sitten kumman tahansa, saat runsaasti vesikosteutta ihollesi.

Vesikosteus parantaa ihon kosteustasapainoa ja samalla se täyteläistää ihon pintakerroksia. Kosteus suoristaa uurteita ja ryppyjä välittömästi, mutta tietenkään tuo illuusio ei ole ikuisuuksia kestävä.

Molemmissa Lumenen seerumeissa on käytetty runsaasti hyaluronihappoa, joka on suosikkini erityisesti vesikosteutta antavissa tuotteissa. Hyaluronihapolla on kyky varastoida vettä moninkerroin omaan painoonsa nähden. Jokaisen meidän ihossa on luonnostaan hyaluronihappoa, mutta iän myötä sen määrä pienenee.

Lue myös: Hyaluronihappo, mikä on tämä trendikäs ainesosa?

Rakastuin Lumenen Valo-sarjan hyaluronihapposeerumiin jo vuonna 2015. Myöhemmin Lumene lanseerasi myös sinisessä pullossa olevan Lähde-sarjan seerumin, josta pidän myös. Molemmat kosteuttavat yhtä tehokkaasti. Ehkä Valo-sarjan seerumi on siitä vähän parempi, että se myös kirkastaa ihoa, koska sisältää C-vitamiinia. Lähde-sarjan seerumi on pelkistetympi vesikosteuttaja. Mutta mitään merkittävää eroa näillä kahdella ei ole.

Hinta: norm. 29,90 € / 30 ml, mutta usein tarjouksessa
Saatavuus: marketit ja tavaratalot sekä lukuisat verkkokaupat, kuten *Cocopanda ja *Eleven

Lue lisää: 5 parasta hyaluronihappoa sisältävää seerumia

Paras kasvovoide

Paula’s Choice Skin Recovery Replenishing Moisturizer

Oli todella vaikea päättää, millä kriteereillä valitsen kasvovoiteen. Vai valitsenko kasvoöljyn? Päädyin lopulta kasvovoiteeseen, mutta tulisiko valita aurinkosuojakertoimellinen vai sellainen mahdollisimman monelle, kaikkiin vuodenaikoihin sekä vuorokauden aikoihin soveltuva kasvovoide?

Päädyin valinnassani lopulta yleishyödyllisimpään, eli kasvovoide, joka soveltuu mahdollisimman monelle ja kaikkina vuoden ja vuorokauden aikoina, eikä olisi älyttömän kallis. Minulla on yksi supersuosikki, mutta sen hinta on niin korkea, etten raaski itsekään sitä ostaa, joten en nosta sitä parhaista parhaimpiin. Tähän listaukseen pääsevät vain ne, joita ostan tai voisin ostaa itsekin.

Täyteläinen voide sopii lähes kaikille ihotyypeille, mutta se on erityisen hyvä aikuiselle, kuivalle ja herkälle iholle. Se hoitaa hyvin ekseemaa ja tuo helpotusta ihon punoitukseen ja ruusufinniinkin.

Kuten aina Paula’s Choicen tuotteissa, niin myös tässäkin voiteessa on huomioitu tuotteen hyvä levittyvyys ja miellyttävä koostumus. Voide ei rullaannu tai murustu, siksi se onkin todella hyvä myös meikkivoiteen alle käytettäväksi.

Vaikka voide onkin täyteläinen, ei ole ollenkaan raskas tai liian rasvainen. Vaikka minulla onkin sekaiho, tämä voide soveltuu älyttömän hyvin.

Jos haluat pihistellä tuotteiden määrässä, niin Paula’s Choicen Skin Recovery Replenishing Moisturizer soveltuu hyvin myös silmänympärysiholle. Paula’s Choicen voiteiden ideologiaan kuuluukin, että niiden tulee olla niin turvallisia ja laadukkaita, että voiteita voidaan käyttää herkimmillekin ihoalueille.

Hinta: 32,00 € / 60 ml
Saatavuus: *Skincity

Lue lisää: 5 parasta kasvovoidetta – Aikuisen normaalille, kuivalle ja sekaiholle

Paras silmänympärysvoide

Filorga Time-Filler Eyes

Valitsin parhaista parhaimmaksi silmänympärysvoiteeksi Filorgan, joka käyttää tuotteissaan samoja ainesosia ja pitoisuuksia kuin esteettinen lääketiede. Tämän silmänympärysvoiteen kerrotaan sisältävän botoxmaisia aktiiviaineita, jotka yhdessä tehokkaiden peptidien kanssa auttavat häivyttämään ilmejuonteita ja tasoittamaan ihoa.

Lisäksi voide sisältää matrikiinia, jonka kerrotaan parantavan silmäripsien kuntoa, joten voiteen käytöllä voi saada tuuheutta ripsiinsä. Olen havainnut Filorgan silmänympärysvoiteiden parantavan silmäripsieni kuntoa, ehkä jopa hieman tuuheuttavan niitä.

Lue myös: 5 parasta kosteuttavaa silmänympärysvoidetta – Näillä vältät ihon kuivumisen ja ärtymisen

Silmänympärysvoiteella on täyteläinen koostumus, mutta se ei kuitenkaan ole liian rasvainen. Tämä silmänympärysvoide on erittäin riittoisa! Hyvin pienikin määrä riittää kosteuttamaan ja suojaamaan ihoa kosteuden haihtumiselta.

Koostumus tasoittaa välittömästi silmänympärysihoa. Olen tästä ollut erittäin yllättynyt, sillä efekti on samanlainen kuin silikonia sisältävien tuotteiden kyvyllä tasoittaa epätasaisuuksia iholla. Silti voiteessa ei ole korkeaa määrää silikoneja, joten tasoittavuus syntyy jostain muusta.

Sen lisäksi, että tämä silmänympärysvoide kosteuttaa, tasoittaa ja parantaa ripsien kuntoa, se myös kuorii hellävaraisesti. Myös siitä syystä Filorga parantaa silmänympärysihon tekstuuria ja saa ihon näyttämään virkeämmältä.

Hinta: 50,00-56,90 € / 15 ml, mutta hyvin usein tarjouksessa edullisemmin, kuten tälläkin hetkellä
Saatavuus: *Lyko, *Cocopanda, *Bangerhead, *Eleven ja *Kicks

Lue lisää: Silmänympärysvoide talveksi – Ostin suosikkiani tulevaksi talveksi

Tässä olivat parhaista parhaimmat ihonhoitotuotteet. Huh, kylläpä oli vaikea valinta, kun niin monia huipputuotteita tiedän ja käytän, mutta vain viisi sain valita.

Kuuluuko joku näistä parhaista sinunkin suosikkeihisi?

 

Lue myös:

5 parasta meikkituotetta – Parhaista parhaimmat meikit

5 parasta hiustuotetta – Parhaista parhaimmat hiuksille

5 parasta hoitonestettä – Uusittu listaus parhaista essenceistä

X