Liikunta

”Tämä on hauskaa”, sanoo tanssitunteja nyt verkossa vetävä TTK-tähtiopettaja Matti Puro – liity myös suosittuun Anna energiaa! -livetreeniyhteisöön

TTK-tähtiopettaja Matti Puro ja muut ammattilaiset liikuttavat suomalaisia nyt verkon livelähetyksissä. Testaa ainakin nämä hauskat ja tehokkaat livetreenit!

Teksti:
Tyyne Pennanen
Kuvat:
Ville-Veikko Niemelä

Matti Puro vetää livetreenejä verkossa.

TTK-tähtiopettaja Matti Puro ja muut ammattilaiset liikuttavat suomalaisia nyt verkon livelähetyksissä. Testaa ainakin nämä hauskat ja tehokkaat livetreenit!

Vielä alkuvuodesta livetreenit eivät kuuluneet Tanssii tähtien kanssa -tv-sarjasta tutun tanssija Matti Puron ohjelmistoon.

Normaalisti Matti liikkuu joka päivä paljon, koska hän opettaa tanssia päivittäin kuudesta seitsemään tuntia. Sitten tuli koronapandemia.

– Nyt on käynyt mielessä, että pitääkö tässä alkaa ihan oikeasti urheilemaan, hän sanoo ja naurahtaa.

Matti on tehnyt jonkin verran lihaskuntotreenejä kotona ja ulkona.

– Ihan perusburbeita ja punnerruksia. Mutta kummasti tuo sohva kutsuu. Koko ajan takaraivossa raksuttaa, että pitäisi liikkua enemmän.

Livetreenit lattarien tahdissa

Kun koronakriisi alkoi, Matin työt loppuivat kuin seinään.

– Käytännössä rahan tulo loppui kokonaan. Kaikki opetustunnit ja kevääksi suunniteltu ProAm-tanssikilpailu peruuntuivat, Matti harmittelee.

Myös Matti on järjestänyt jo toista kuukautta sunnuntaisin Facebookissa livetanssitunteja. Tunnin mittaisissa ohjelmissa hän opettaa tanssija Katri Mäkisen kanssa eri tanssilajeja. Ohjelmassa on myös viihde-esityksiä, kuten sketsejä. Tunneista voi halutessaan maksaa.

Lue myös: Kaikkien aikojen menestynein Tanssii tähtien kanssa -opettaja Matti Puro keikkailee yhdessä kihlattunsa kanssa ja liekittää pihvejä – listasimme 4 asiaa, joita moni ei hänestä tiedä

Lisäksi Matin ja Katrin ohjelmistoon kuuluvat maksulliset livetreenit Zoomissa. Tunneilla opetellaan enimmäkseen lattaritansseja. Kaikkia tansseja niin Facebookissa kuin Zoomissakin voi tanssia yksin.

– On ollut pakko keksiä kaikkea uutta. Näitä juttuja ei olisi tullut tehtyä, jos normihommat olisivat jatkuneet, Matti sanoo.

Hän arvelee, että Facebook-livetreenit saattaisivat jatkua vielä koronakriisin jälkeenkin.

Matti Puron livetreenit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin tanssijoille.
Matti Puron livetreenit sopivat niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin tanssijoille.

Livetreenit täyttävät päivät

Vaikka työt katosivat, Matti sanoo, ettei hän ole joutunut tekemään sen kummempia järjestelyjä talousasioissaan.

– Minulla ei ole isoja kuluja. Asun vuokralla, enkä omista autoa. No, olen katsonut, ettei sitä sisäfilettä tule syötyä joka päivä, hän sanoo ja naurahtaa.

Päivät kuluvat kotona kihlattu, laulaja Eveliina Määtän kanssa ja työkavereiden kanssa livetreenejä järjestäen.

Pari viikkoa sitten torstaina Zoom-tunnit järjestettiin ensimmäistä kertaa Katrin kotona.

– Katrilla on ylimääräinen huone, jonka hän tapetoi edellisenä yönä tiilitapetilla, jotta sinne saataisiin kellarimainen tunnelma.

Puro Dance Livet järjestetään Facebookissa sunnuntaisin klo 16. Katso viime viikon Puro Dance Live tästä:

Lue myös:

Porrastreeni sopii kaikille kuntotasosta riippumatta – testaa helppo ja tehokas treeni

Kävely kohottaa kuntoa, kun kävelee oikein ja oikeanlaisessa maastossa – kokeile asiantuntijan laatimaa kävelyohjelmaa

Kotitreeni x 7 – joka päivälle omansa! Näihin treeneihin et tarvitse välineitä

Lue myös Seurasta: Tanssii tähtien kanssa kerää hurjia katsojalukuja – miksi nämä vanhat ohjelmaformaatit hurmaavat yhä suomalaisia?

X