Liikunta

Niskat jumissa ja päätä särkee? Tämä helppo kasvojumppa rentouttaa hartiajumit

Jatkuva puhelimen räpläily vetää pään kumaraan ja lysäyttää ryhdin. Kehonhallinnan asiantuntijan Marja Putkiston kasvoklinikka rentouttaa niskaa ja parantaa pään verenkiertoa. Samalla myös ryhti kohenee.

Teksti:
Päivi Pelkonen
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Vetreytä pään verenkiertoa ja rentouta niskahartianseudun kipu Marja Putkiston kasvojumpalla.

Jatkuva puhelimen räpläily vetää pään kumaraan ja lysäyttää ryhdin. Kehonhallinnan asiantuntijan Marja Putkiston kasvoklinikka rentouttaa niskaa ja parantaa pään verenkiertoa. Samalla myös ryhti kohenee.

Method Putkisto 3 D Luonnollinen Kasvoklinikka on pään ja kaulan alueelle kehitetty kasvojumppa, jonka avulla on tarkoitus rentoutua.

Oletko sinä kiinnittänyt huomiota siihen, miten kännykän ja tabletin käyttäminen vaikuttavat pääsi asentoon? Maan vetovoima ja pään paino kiskovat laitetta naputtelevaa ihmistä kumaraan.

Jos asiaan ei kiinnitä huomiota, kumarassa olemisesta tulee tapa. Alaviistoon suunnattu pää luo painetta kaula- ja rintarankaan ja niiden kautta koko selkärankaan. Se näkyy ryhdissä, joka lysähtäessään voi aiheuttaa väsymystä ja kiputiloja.

Kasvojumppa: katso ohjeet!
Kasvojumppa hemmottelee digilaitteiden rasittamaa päätä ja rankaa.

Kasvojumppa – katso ohjeet videoilta!

Aloita Method Putkisto kasvoklinikka -kasvojumppa etsimällä itsellesi miellyttävä ja rauhallinen ympäristö, jossa sekä mielen että kehon on mahdollista rentoutua. Ennen kuin aloitat, rentouta leuka äläkä pure hampaitasi yhteen. Pyri siihen, että sinulla on mahdollisuus syventyä harjoitukseen ilman keskeytyksiä.

.

1. Kasvojumppa antaa ryhdille kruunun

Kohota pää selkärangan jatkoksi. Aseta vasen kämmen takaraivolle ja oikean käden etusormi ylähuulen yläpuolelle, nenän alle. Rentouta hartiat. Keskitä ajatus silmien taakse, sisäänpäin. Anna ajatuksen virrata selkärangan läpi päälaelta häntäluuhun saakka. Rauhoita hengitys ja pysähdy hetkeksi uloshengityksen lopussa. Vaihda käsien paikkaa ja toista liike toiselle puolelle.

2. Sisältä ulos

Kohota pää ja ryhti uudelleen. Koukista vasen käsi ja aseta kämmen takaraivolle. Tuo oikean käden kämmen otsalle, keskelle päätä. Anna pään hetki ”kellua” ylimmän niskanikaman päällä. Tarkista ja korjaa tarvittaessa pään asento suhteessa selkärankaan, mutta älä pakota mitään. Sulje tämän jälkeen silmät. Keskitä ajatus sisäänpäin, erityisesti otsaan. Hengitä rauhallisesti muutaman kerran. Vaihda käsien paikkaa ja toista liike myös toiselle puolelle.

Lue myös: Eroon kaksoisleuasta: helppo kasvojumppa – 5 parasta liikettä

3. Keskittymispiste

Koukista kyynärvarret vartalon edessä. Paina sormet ja kämmenet vastakkain. Koukista tarvittaessa peukalot. Aseta sormenpäät kulmakarvojen väliin, otsaa kohden. Paina kulmakarvojen välistä ihoa kevyesti sormilla ylöspäin ja rentouta päätä sormia vasten. Rentouta myös leuka ja hartiat. Keskitä ajatus otsan taakse. Sulje silmät ja hengitä muutaman kerran rauhallisesti sisään ja ulos. Avaa sitten hitaasti silmät ja kallista vielä pää kevyesti taakse, leukaa kohottaen. Suuntaa ajatus uudelleen otsan taakse ja hengitä rauhallisesti sisään ja ulos. Harjoituksen tarkoitus on rentouttaa koko kehoa ja auttaa keskittymään.

4. Kasvojumppa on kokonaisvaltaista – herätä ihosi taputellen

Kohota pää ja ryhti. Rentouta hartiat ja kasvot. Taputtele kevyesti kasvojen ihoa käsilläsi. Suuntaa taputus kasvojen keskiosasta ulospäin. Aloita nenän vierestä ja siirry taputellen kohti ohimoita. Avaa samalla silmiäsi auki yhä enemmän ja enemmän. Toista taputtelu 3–5 kertaa.

Lue myös Kotiliedestä: Kasvojooga kiinteyttää – katso opasvideo, kokeile ja ylläty!

5. Ohimovenytys

Aseta sormenpäät ohimoille, poskiluiden yläreunaan, korvien etupuolelle. Paina sormia napakasti ihoa vasten ja liu’uta sormia ylös. Hengitä liikkeen aikana ulos. Vapauta sormet liu’utuksen lopuksi. Tee sekin napakasti. Toista liikettä 3–5 kertaa.

6. Kasvojumppa virkistää myös silmät

Koukista oikea kyynärvarsi ja tuo oikea kämmen kupiksi oikean silmän päälle. Ojenna ja kohota ryhtisi. Kallista päätä hieman taaksepäin ja kohota rintalastaa ylöspäin. Hengitä rauhallisesti sisään ja ulos. Seuraavalla hengityksellä painota sisäänhengitystä ja hyödynnä sen kohottava vaikutus. Toista liike vasemmalle puolelle. Lopuksi voit painella silmän ympärillä olevaa ihoa kevyesti sormillasi.

7. Lopeta kasvojumppa kohdistamalla katse horisonttiin

Koukista käsivarret ja aseta kämmenet kasvojen sivulle, poskiluiden alapuolelle luiden suuntaisesti. Etusormet koskettavat poskiluiden alareunaa. Kohota katse horisonttiin. Anna sekä kehon että mielen avautua hymyilemällä. Rentouta leukaa samalla kun hymy leviää koko kasvoille. Ajattele mielessäsi rauhallisesti hengittäen, että laajennat, avaudut ja annat hymyn levitä kasvoillesi.

X