Kauneus

Nämä 6 yllättävääkin keinoa taltuttavat sähköiset hiukset – tiettyä hiustuoteryhmää kannattaa välttää

Sähköiset hiukset ovat monen riesana etenkin kuivilla pakkaskeleillä. Näillä vinkeillä saat helpotusta hiuspäiviisi.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock

Sähköiset hiukset ovat yleinen ongelma. Kokosimme vinkit, jotka auttavat.

Sähköiset hiukset ovat monen riesana etenkin kuivilla pakkaskeleillä. Näillä vinkeillä saat helpotusta hiuspäiviisi.

Sojottavatko hiukset pakkaskeleillä sinne tänne? Kokosimme FAB Makeup-hair -liikkeen kampaaja ja meikkaaja Riia Koiviston avulla vinkit, joilla saat sähköiset hiukset kuriin. Tärkeintä on hiusten kosteuttaminen.

1. Päivitä sampoo ja hoitoaine

Aivan kuten pakkasen kuivattama ihokin, myös hiukset kaipaavat huolellista kosteutusta talvisin. Jo sampoon ja hoitoaineen päivittäminen kosteuttaviin ja ravitseviin tuotteisiin voi toimia hyvänä ensiapuna. Hoitoaineissa kannattaa suosia hiuksiin jätettäviä tuotteita. Hiustenhoitorutiiniin voi lisätä myös kevyen, kosteuttavan suihkeen.

Lue myös: Hiuksiin jätettävä hoitoaine on käsitellyn ja kuivan tukan pelastaja – näin käytät sitä oikein ja vältät latistavan vaikutuksen

2. Ravitse naamioilla

Jos sinulla on sähköiset hiukset, hiusnaamiot ovat hyvä tapa tehokosteuttaa kuivaa hiuskuontaloa. Monet naamiot syväkosteuttavat ja suojaavat hiusta, ja niiden avulla hiuksiin voi saada pehmeyttä ja kiiltoa.

Lue myös: Miten valita sopiva hiusnaamio? 5 kysymystä tukan tehokuurista

3. Valitse sopiva hiusharja

Tiesitkö, että osa hiusharjoista voi lisätä hiusten sähköisyyttä? Esimerkiksi muoviset hiusharjat voivat tehdä hiuksista entistä sähköisemmät. Jos sinulla on sähköiset hiukset, suosi harjoja, joissa on käytetty luonnonharjasta tai jossa on mainittu anti static -ominaisuus.

Lue myös: Ethän vain harjaa tukkaasi likaisella harjalla? Hiusharjan puhdistaminen jää monelta tekemättä – näin usein harjat ja kammat tulisi pestä

4. Unohda kuivasampoo

Kuivasampoot kannattaa kovimmilla pakkasilla jättää hyllyille, sillä ne saavat usein sähköiset hiukset vain villiintymään. Tuote kuivattaa hiusta, sillä rasvan lisäksi se imee hiuksesta myös kosteutta.

Lue myös: Kohottaa tyveä, tuuheuttaa ponnaria ja korostaa kiharoita – näiden kaikkien syiden takia rakastamme kuivasampoota

5. Suosi luonnonmateriaaleja

Jos sähköiset hiukset piinaavat etenkin ulkovaatteita pukiessa tai riisuessa, kannattaa kiinnittää huomiota vaatteiden ja asusteiden materiaaleihin. Keinotekoiset materiaalit lisäävät hiusten sähköisyyttä. Suosi luonnonmateriaaleja etenkin pipoissa ja huiveissa.

6. Muista oikeanlaiset muotoilutuotteet

Myös hiusten föönaaminen ja lämpökäsittely poistavat kosteutta hiuksista, mikä voi saada sähköiset hiukset riehaantumaan. Kosteuttavien tuotteiden suosiminen ennen lämpökäsittelyä auttaa myös tähän. Viimeistelyyn voi valita kiiltosuihkeen, joka vähentää sähköisyyttä ja pörröisyyttä. Myös monet hiuslakat sisältävät sähköisyyttä poistavia ominaisuuksia. Hiuslakalla ei kuitenkaan kannata muotoilla hiuksia, vaan kyseessä on ennen kaikkea viimeistelevä tuote. Pyyhekuivaan tai kuivaan tukkaan voi käyttää viimeistelyvaiheessa myös hiusöljyä, joka hoitaa hiusta ja poistaa sähköisyyttä.

Lue myös: Sähköiset hiukset ovat ikävä riesa – ammattilainen neuvoo, miten sähköisyyden saa kuriin

X