Podcast

Havaintoja parisuhteesta -podcast: Seksi on yhdyntää ja kaikki muu esileikkiä -ajattelusta olisi jo aika päästä eroon, sanoo seksipositiivisuuden puolesta puhuva Larissa Nevalainen

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa pohditaan seksipositiivisuutta: onko seksistä viimeinkin tullut yksi puheenaihe muiden rinnalla?

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Sara Pihlaja

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa aiheena on seksi ja seksuaalisuus.

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa pohditaan seksipositiivisuutta: onko seksistä viimeinkin tullut yksi puheenaihe muiden rinnalla?

Annan Havaintoja parisuhteesta -podcastissa suositun Havaintoja parisuhteesta -blogin kirjoittaja Sami Minkkinen keskustelee vieraittensa kanssa elämän suurista kysymyksistä: rakkaudesta, vihasta, suhteista ja suhteettomuuksista, yksinäisyydestä ja yhteisöllisyydestä – sekä siitä, miltä tuntuu, kun sinua ei hyväksytä omana itsenäsi.

Kuuntele koko jakso tästä!

Havaintoja parisuhteesta -podcastin tässä jaksossa keskustellaan seksistä ja seksipositiivisuudesta. Samin vieraana on Teekutsuilla-blogia pitävä seksuaalineuvoja ja seksipositiivinen vaikuttaja Larissa Nevalainen.

Larissa haluaa kirjoituksillaan edistää vapaampaa seksistä puhumisen kulttuuria: yhteiskunnassamme on edelleen haitallisia rakenteita ja uskomuksia liittyen seksuaalisuuteen. Niistä esimerkkejä ovat muun muassa seksin yhdyntäkeskeisyys, heteronormatiivisuus sekä monogamian eli yksiavioisuuden arvottaminen muiden parisuhdemuotojen yläpuolelle.

– Kaikkia näitä uskomuksia pidämme itsestäänselvyyksinä. Emme osaa kyseenalaistaa niitä – vaikka ne eivät oikeasti ole mitään totuuksia, Larissa toteaa.

Kuuntele Havaintoja parisuhteesta -podcastin koko jakso yläpuolelta. Kuinka haitalliset uskomukset vaikuttavat seksielämäämme? Millainen rooli seksuaalikasvatuksella on siihen, miten suhtaudumme seksiin? Miksi pitkässä parisuhteessa seksi saattaa vähentyä ajan myötä? Näkevätkö nuoremmat sukupolvet parisuhteen ja seksuaalisuuden vapaammin kuin vanhemmat? Tuleeko parisuhteen aina kantaa läpi elämän?

Kaikki Annan podcast-tallenteet löydät täältä!

.

X