Ruoka

Syntymäpäiväkakku leivotaan lempitäytteistä – katso parhaiden synttärikakkujen reseptit!

Syntymäpäiväkakku maistuu juhlalta. Synttärikakku on syystä hieman parempi ja vaativampi kuin viikonlopun kahvikakku, mutta nopeankin version saa koottua koristeilla näyttäväksi.

Teksti:
Annan Toimitus
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Säväyttävän erilainen synttärikakku leivotaan sitruunamoussesta. Mikä on suosikkisi?

Syntymäpäiväkakku maistuu juhlalta. Synttärikakku on syystä hieman parempi ja vaativampi kuin viikonlopun kahvikakku, mutta nopeankin version saa koottua koristeilla näyttäväksi.

Kokosimme ohjeet, joilla syntymäpäiväkakku on taatusti juhlapöydän keskipiste!

Syntymäpäiväkakku klassikkoversioina

Perinteisessä synttärikakussa on täytekakkupohja, pari kerrosta makutäytettä ja kermavaahtokuorrute. Tällä kolminaisuudella syntyy varma herkku, esimerkiksi perinteisistä perinteisin mansikkakakku.

Jos kakusta haluaa kiinnostavamman, sen ei tarvitse tarkoittaa yhtään pidempää hikoilua keittiössä:

Unelmien banoffeetäytekakku on pumpulinpehmeä ja täynnä makua – sekä lisäksi gluteeniton. Kakku valmistuu nopeasti käyttämällä valmista kinuskia sekä marenkikoristeita.

Ajanmukaisuutta banoffeekakkuun tuo suolaisen ja makean liitto, jos kokonaisuuden viimeistelee popcornilla!

Yhtä näyttävä, mutta makumaailmaltaan raikkaan erilainen on passio-vadelmatäytekakku. Varsinaisen koko perheen kakun siitä tekee karkkirouhe. Hedelmäisyys syntyy passiotahnasta, ja kakun todellinen kruunu on elävän kukan koristekikka.

Klassinen vegaaninen syntymäpäiväkakku voi olla vaikka ikiluotettava juustokakku. Synttärijuhlavuutta juustokakkuun voi tuoda ihanalla karkkisommittelulla sekä tavallista herkummalla Oreo-keksipohjalla. Kokeile hurmaavana makuvaihtoehtona mustaherukkaista, vegaanista juustokakkua.

Suklainen synttärikakku

Kun syntymäpäiväsankari rakastaa suklaata, vain suklaakakku on oikea valinta juhlapöytään.

Vaivattomimmasta päästä oleva mutakakku eli mudcake muuntautuu ruhtinaallisen komeaksi yhtä helpoin koristein – kermavaahdolla ja marjoilla. Pitkään miedossa uuninlämmössä täydelliseksi paistettu mutakakku on hyvin täyteläinen ja mehevä, mutta ei valuva.

Toinen suklaakaunotar on herkkien pähkinäkoristeiden mokka-raakasuklaakakku, jonka voi tehdä jääkaappiin huoletta jo pari päivää ennen h-hetkeä. Ohje on gluteeniton ja vegaaninen. Mokkaisuus syntyy pikakahvista ja makeutta tulee taateleista.

Vegaaninen suklaakakku kootaan helppotekoisesta kakkupohjasta ja pehmeästä kuorrutteesta yhden kulhon taktiikalla.

Lue myös: Vegaanisen kakun leipomisessa on omat niksinsä – näillä resepteillä ja vinkeillä onnistut

Syntymäpäiväkakku, joka yllättää

Mitä vielä? Todellista säväyttäjää hakevalle maistuu raparperi-mascarponekakku! Valkosuklaalla höystetyn herkun kakkupohjan väliin lusikoidaan pehmeä mascarponejuustotäyte. Tämä on parhaimmillaan kesäkakku, jossa raparperi on tuoretta ja koristeorvokit omalta pihalta.

Myös kuningattaren jäätelökakku on hellejakson syntymäpäiväkakku, vaikka tokihan jäätelöpohja maistuu sankareille ympäri vuoden. Jäätelökakun ehdoton etu on se, ettei uunia tarvita lainkaan.

Kotiliesi.fi: Jäätelökuningatar Sonjan herkut valmistuvat vain 3 raaka-aineesta – nappaa kokeiluun suositun Pätkis-jäätelön resepti

Unohtumaton värikakku on kahdella tapaa keltainen sitruunamoussekakku. Se kätkee sisäänsä mangopaloja ja reilut kerrokset kirpeän makeaa sitruunavaahtoa. Sitrushedelmät ja suklaanamit yhdistyvät leuat loksauttavaksi koristepäälliseksi!

+ Todellinen oikaisijan synttärikakku

Aina ei ole leipomistuulella. Silloin paras syntymäpäiväkakku on tässä. Idioottivarma lettukakku on käytännössä pino lettuja, jotka on paranneltu suosikkitäytteillä.

Lettukakku sietää kätköihinsä myös rumemmat ja epäonnistuneemmat ensiletut, sillä kokonaisuudesta on tarkoituskin tulla rennolla otteella näyttävä. Mitä muuta kakulta voi toivoa?

X