Sinisimpukat thaityyliin
Thaimausteet sopivat upeasti simpukoiden merelliseen makuun. Tarjoa lisäksi jasmiiniriisiä. Simpukoiden pinnalle ripoteltu korianteri viimeistelee annoksen.
Ainekset
- 1¼ kg tuoreita sinisimpukoita
- 1 prk kookosmaitoa
- 1 rkl vihreää thaicurrya
- 5 limetinlehteä
- 1 suikaloitu chilinpalko
- 2 rkl thaikalakastiketta
- 3 rkl silputtua korianteria
- 0.5 tl suolaa
Valmistusohje
1. Pese simpukat. Sekoita kookosmaitoon muut liemiainekset.
2. Repäise paisto- tai leivinpaperista neljä noin 40 x 40 cm:n kokoista arkkia. Tee arkeista pussit laskostamalla kaksi sivua tiivisti taitoksille. Jaa simpukat pusseihin ja kaada päälle liemi. Sulje pussi. Pane pussit vieri viereen reunalliselle uunipellille.
3. Kypsennä simpukoita 200-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Nosta paketit lautasille, repäise auki päältä ja poista aukeamattomat simpukat. Ripottele pinnalle lisää korianteria.
Vinkki: Tarjoa sinisimpukoiden lisäksi jasmiiniriisiä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous