Kauneus

Miten hyvin ripsivärin poisto kasviöljyllä onnistuu? Vertasimme ja yllätyimme – video

Moni vannoo meikinpuhdistusaineiden sijaan kasviöljyjen nimeen. Esimerkiksi oliiviöljyä ja kookosöljyä kehutaan tehoaineiksi jopa vedenkestävän silmämeikin poistoon. Onko näin? Otimme asiasta selvää.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock, Hilppa Wuokko

Ripsivärin poisto kasviöljyllä kuulostaa houkuttelevalta, löytyyhän kasviöljyjä lähes jokaisen kotoa jo valmiiksi.

Moni vannoo meikinpuhdistusaineiden sijaan kasviöljyjen nimeen. Esimerkiksi oliiviöljyä ja kookosöljyä kehutaan tehoaineiksi jopa vedenkestävän silmämeikin poistoon. Onko näin? Otimme asiasta selvää.

Onnistuuko ripsivärin poisto kasviöljyllä hyvin vai hyvin huonosti? Testasimme tavallisen ja vedenkestävän ripsivärin poiston oliiviöljyllä ja kookosöljyllä.

Lue myös: Haussa paras silmämeikinpoistoaine? Annan testissä kaksi sai täyden kympin: ”Todella riittoisa”

Näin sujuu ripsivärin poisto kasviöljyllä

Katso videolta, miten käy kookosöljyn ja oliiviöljyn, kun ne kilpailevat tehokkuudesta silmämeikinpoistoaineen kanssa:

Kookosöljy on aito kilpailija meikinpoistoaineelle

Testin suuri yllätys oli, että ripsivärin poistamisen lopputuloksesta ei voinut päätellä, oliko meikki poistettu oliiviöljyllä, kookosöljyllä vai meikinpoistoaineella. Öljyt saattavat olla huomattavasti huokeamman hintaisia ja monikäyttöisempiäkin kuin meikinpoistoaineet.

Oliiviöljy liukui iholla huonommin kuin meikinpoistoaine tai kookosöljy, ja siksi hieman ärsytti ihoa, mutta muita moitteita kasviöljyistä ei juuri voi antaa. No, ehkä sen, että purkissa olevaa jähmeää kookosöljyä on hiukan vaikea hinkata purkista vanulappuun.

Mutta muuten juuri kookosöljy yllätti todella iloisesti: se kosteutti silmänympärysihoa ja tuoksui herkulliselta. Ja on jatkossa ihan aito haastaja silmämeikinpoistoaineelle!

Suurin yllätys oli kuitenkin se, miten mainiosti kumpikin kasviöljy poisti vedenkestävän meikin. Tätä on vaikea uskoa näkemättä.

Lue myös Kotilieden artikkeli: Tässä ovat vuoden 2023 kuumimmat kauneustrendit: blondatut kulmakarvat, kaksiväriset hiukset ja 4 muuta uskomatonta trendiä

X