Ruoka

Nappaa herkullinen menu vappubrunssille!

Brunssi on hyvä tapa juhlistaa vappua ystävien kesken. Kata pöytään pikkupurtavia ja muunneltuja versioita perinteisistä vappuherkuista. Ruokajuomaksi tietysti simaa.

Teksti:
Essi Ryyppö, Lotta Pellas, Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Brunssi on hyvä tapa juhlistaa vappua ystävien kesken. Kata pöytään pikkupurtavia ja muunneltuja versioita perinteisistä vappuherkuista. Ruokajuomaksi tietysti simaa.

Vappubrunssi on iloinen tapa juhlistaa kevättä. Kokosimme tarjolle herkullisia ideoita brunssitarjoiluun, nappaa näistä suosikkisi.

Vappubrunssi alkaa maljalla

Mikä onkaan parempi tapa aloittaa brunssi, kuin korkata kuohuviini.

Muuntele juhlajuomaa marjoilla ja hedelmillä omaan tyyliisi, kokeile alkudrinkkinä mimosaa, se on klassikko, ihana yhdistelmä kuohuviiniä ja appelsiinimehua. Eksoottisempi vaihtoehto on melonilla höystetty meloni-vadelmamimosa. Valitse mimosan perustaksi raikas ja hedelmäinen kuohuviini.

Vappubrunssi alkaa raikkaasti myös alkoholittomalla juomalla. Alkoholiton hedelmäbooli on kuin luotu aamupäivän juhliin.

Suupaloja ja salaatteja brunssille

Klassisesta kolmikosta vuohenjuusto, tomaatti ja basilika, syntyy maistuvat valkosipuliritarit.

Pavuista valmistetut falafelpyörykät on herkullinen kasvisruoka, joka maistuu myös lihapullienystävälle. Laita pyörykät cocktailtikkuihin tuoreen tomaatin ja kesäkurpitsan kaveriksi.

Paistetut jättikatkaravun pyrstöt ja sitruuna-aioli ovat juhlavaa ja näyttävää brunssitarjottavaa.

Perunasalaatti on vappupöydän vakiotarjottava ja helposti muunneltavissa. Tee vaihteeksi kevään vihreää perunasalaattia ja kastikkeeksi salsa verdeä tai marinoitua parsa-perunasalaattia.

Lue myös: Perunasalaatin voi tehdä monella tavalla – näistä herkkuresepteistä jokainen löytää suosikkinsa

Kananmunaruoat maistuvat brunsseilla. Isomman porukan munakas valmistuu näppärästi uunissa. Tämä uunimunakas höystetään kirsikkatomaateilla ja salamiviipaleilla.

Suositusta lehtikaalista saa maistuvan levitteen kuminanäkkäreille, jotka ovat kevyttä naposteltavaa.

Brunssin kruunaa suolainen piirakka, jonka voi leikata pieniksi suupaloiksi ja jota voi napsia, kun nälkä yllättää. Ruokaisa  pinaatti-pekonipiirakka tai parsa-purjopiirakka, jossa  yhdistyy mascarponen täyteläisyys ja dijoninsinapin hapokkuus.

Vappubrunssi päättyy makeasti

Pienet maljoihin valmiiksi tehdyt jälkiruoat ovat juhlavia tarjottavia. Limettiposset valmistuvat helposti vain kolmesta raaka-aineesta, mutta maku on täydellinen. Juustokakun voi brunsseille tehdä hauskoina annoksina, kun rakennat kakun lasiin.

Muffinit kuuluvat perinteiseen brunssipöytään. Tee vapputarjoiluun somia minimuffineja, jotka voit kuorruttaa eri värein. Viehkeät vaahtokarkkileivokset hurmaavat taatusti brunssivieraat.

Vappubrunssi ja munkit kuuluvat yhteen. Makeannälkään tarjoillaan pikkumunkkeja. Maidottomat, munattomat ja gluteenittomat munkit sopivat kaikille brunssivieraille. Donitsit voi  valmistaa kätevästi myös uunissa ja höystää raikkaiksi sitruunalla.

Artikkelia on muokattu ja siihen on lisätty uusia reseptejä 28.4.2022

Katso myös Kotiliesi.fi: Täydellisen kuohkea donitsi kohotetaan kaksi kertaa ja uppopaistetaan – leivontaguru Markus Hurskainen on testannut, mistä jauhoista tulee paras donitsitaikina

X