Juomat

Raikkaat ja kuplivat juomat sopivat kesäpäiviin: 5 x raikas kesädrinkki – katso ohjeet!

Hellepäivän cooleimmissa drinkeissä maistuvat marjat, yrtit, kurkku ja inkivääri. Itsetehty sitruunalimonadi on koko perheen lempijuoma.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Raikkaat drinkit sopivat kesäpäiviin.

Hellepäivän cooleimmissa drinkeissä maistuvat marjat, yrtit, kurkku ja inkivääri. Itsetehty sitruunalimonadi on koko perheen lempijuoma.

Klassisen lemonaden tai frosén tekeminen on niin helppoa, että siinä puuhassa ei ainakaan tule hiki. Ja koska muissa puuhissa aina väistämättä jossain vaiheessa tulee, on hyvä olla pari näppärää kesädrinkkireseptiä hallussa.

Punaista mansikkafroseeta drinkkilaseissa. Roseeviini maistuu nyt myös drinkeissä. Hileinen mansikka-roseeviinijuoma on sopivan mieto seurustelujuoma, joka sopii myös jälkiruoaksi.
Roseeviini maistuu nyt myös drinkeissä.

Mansikkafrosé

Mansikkafrosé on iki-ihana kesäjuoma. Frosé on lyhenne sanoista frozen rosé. Hileinen mansikka-roseeviinijuoma on sopivan mieto seurustelujuoma, joka sopii myös jälkiruoaksi.

6 annosta, valmistusaika 15 minuuttia + viinin jäätymisaika 3 tuntia

Katso resepti tästä: Mansikkafrosé

Vadelmamojitoa laseissa ja mojitoa kannussa. Mojito on kesädrinkkien raikas klassikko. Sen voi tehdä rakentaa joko perinteisesti laseihin tai ohjeen voi moninkertaistaa ja tarjota boolina.
Mojito on kesädrinkkien raikas klassikko. Sen voi tehdä rakentaa joko perinteisesti laseihin tai ohjeen voi moninkertaistaa ja tarjota boolina.

Vadelmamojito

Vadelmamojito on vaaleanpunainen versio suositusta kesädrinkistä. Vadelmamojitossa on mukana murskattuja tuoreita vadelmia ja koristeena viinimarjan terttu.

2 annosta, valmistusaika pari minuuttia

Katso resepti tästä: Vadelmamojito

Mojito

Mojito on kesädrinkkien raikas klassikko. Sen voi rakentaa joko perinteisesti laseihin tai ohjeen voi moninkertaistaa ja tarjota boolina.

1 annos, valmistusaika pari minuuttia

Katso resepti tästä: Mojito

Vihreä drinkki lasissa. Raikkaan vihreän ginidrinkin pohjana on inkiväärillä maustettu kurkkumehu. Juoma maistuu myös alkoholittomana versiona. Käytän mocktailiin ginin sijasta limettimehua.
Raikkaan vihreän ginidrinkin pohjana on inkiväärillä maustettu kurkkumehu. Juoma maistuu myös alkoholittomana versiona. Käytän mocktailiin ginin sijasta limettimehua.

Inkivääri-kurkkudrinkki

Inkivääri-kurkkudrinkki terästetään ginillä. Juoma maistuu myös alkoholittomana versiona. Käytä mocktailiin ginin sijasta limettimehua.

4 annosta, valmistusaika 15 minuuttia

Katso resepti tästä: Inkivääri-kurkkudrinkki

Limonadia pulloissa. Itsetehdyn sitruunalimonaditiivisteen voi laimentaa juomaksi joko tavallisella tai kuplavedellä. Lemonade sopii myös viiniboolin pohjaksi.
Itsetehdyn sitruunalimonaditiivisteen voi laimentaa juomaksi joko tavallisella tai kuplavedellä. Lemonade sopii myös viiniboolin pohjaksi.

Lemonade eli sitruslimonadi

Sitruunalimonadi on parasta itse tehtynä. Itsetehdyn sitruunalimonaditiivisteen voi laimentaa juomaksi joko tavallisella tai kuplavedellä. Lemonade sopii myös viiniboolin pohjaksi.

8 annosta, valmistusaika 15 minuuttia + jäähtymisaika noin 30 minuuttia

Katso resepti tästä: Lemonade eli sitruslimonadi

Juttu on julkaistu Anna-lehden numerossa 27/2020.

X