Juomat

Kesädrinkki virkistää – raikkaat ja kuplivat juomat viidellä tyylillä

Hellepäivän cooleimmissa drinkeissä maistuvat marjat, yrtit, kurkku, persikat ja inkivääri. Itsetehty sitruunalimonadi on koko perheen lempijuoma.

Teksti:
Leena Kalliokoski
Kuvat:
Otavamedia

Raikkaat kesädrinkit sopivat hellepäiviin.

Hellepäivän cooleimmissa drinkeissä maistuvat marjat, yrtit, kurkku, persikat ja inkivääri. Itsetehty sitruunalimonadi on koko perheen lempijuoma.

Kesädrinkki on parhaimmillaan pirskahteleva, kuplivan raikas ja ennen kaikkea sen tekeminen onnistuu kaikilta. Listasimme tarjolle kesän hittidrinkit viidellä eri tyylillä.

Kesäisen drinkin tekeminen tulisi olla niin helppoa, ettei siinä puuhassa ainakaan tule hiki. Ja koska muissa puuhissa aina väistämättä jossain vaiheessa tulee, on hyvä olla pari näppärää kesädrinkkireseptiä hallussa.

Mansikkafrosé on kesän hittijuoma

Mansikkafrosé on iki-ihana kesäjuoma. Frosé on lyhenne sanoista frozen rosé. Hileinen mansikka-roseeviinijuoma on sopivan mieto seurustelujuoma, joka sopii myös jälkiruoaksi. Juoma valmistuu noin vartissa.

Punaista mansikkafroseeta drinkkilaseissa. Roseeviini maistuu nyt myös drinkeissä. Hileinen mansikka-roseeviinijuoma on sopivan mieto seurustelujuoma, joka sopii myös jälkiruoaksi.
Roseeviini maistuu nyt myös drinkeissä.

Mojito on virkistävä kesädrinkki

Mojito on kesädrinkkien raikas klassikko. Kuten kaikista kuuluisista juomista, myös mojitosta on perinteisen version lisäksi liuta lukuisia erilaisilla höysteillä säväytettyjä vaihtoehtoja. Mojiton voi rakentaa joko perinteisesti laseihin tai ohjeen voi moninkertaistaa ja tarjota boolina.

Kokosimme tähän mojitot, joista suurimman osan valmistamiseen tuhraantuu vain pari minuuttia, kunhan jäitä on riittävästi ja juomat ovat kylmiä.

Vadelmamojito on vaaleanpunainen versio suositusta kesädrinkistä. Vadelmamojitossa on mukana murskattuja tuoreita vadelmia ja koristeena viinimarjan terttu.

Pink mojito säväyttää kirpeän raikkaalla maullaan. Siinä maistuvat karpalo, limetti ja minttu. Juoma sopii loistavasti grilli- tai rapujuhlien alkujuomaksi.

Raparperimojitoa kesäisempää juomaa saa hakea. Sen valmistaminen ensimmäistä kertaa vaatii hieman kärsivällisyyttä. Ensin keitetään mojitoa varten raparperisiirappi. Keittämiseen kuluu vain kymmenisen minuuttia, mutta siirappi täytyy malttaa jäähdyttää ennen juoman tekoa. Ohjeen annoksesta riittää onneksi useampaan mojitoon ja siirappi säilyy jopa kuukauden jääkaapissa.

Kurkkudrinkki yllättää vivahteikkaalla maullaan

Kurkkudrinkkiin saattaa liittyä ennakkoluuloja, mutta ne kannattaa heittää nurkkaan, sillä sopivan makuparin, esimerkiksi limetin tai inkiväärin kanssa kurkusta syntyy ihanan raikas kesädrinkki.

Inkivääri-kurkkudrinkin pohjana on inkiväärillä maustettu kurkkumehu. Inkivääri tuo kurkun hentoon makuun juuri sopivaa potkua. Tämä kesädrinkki muuttuu helposti mocktailiksi, kun korvaat ginin limettimehulla.

Kurkku-vadelmakannu on todellinen hellepäivän herkku. Alkoholittomasta kuohuviinistä tehty juoma virkistää seurustelujuomana ja maistuu aterian alkudrinkkinä.

Kurkku-limettidrinkin voi valmistaa alkoholittomana tai terästää tarvittaessa vodkalla.

Sangria – hellepäivän viilein kesädrinkki

Kannullinen sangriaa on aurinkoisen kesäpäivän ikisuosikki. Sangrian kanssa voi huoletta hassutella ja kokeilla erilaisia yhdistelmiä. Kokeile vaihteeksi vaaleaa sangriaa, inkiväärioluella täpäköityä sangriaa tai uskomattoman kesäistä, alkoholitonta persikka-mansikkasangriaa.

Sitruunainen juoma – kesädrinkki, johon ei kyllästy

Lemonade eli sitruslimonadi on parasta itse tehtynä. Se maistuu koko perheelle. Itsetehdyn sitruunalimonaditiivisteen voi laimentaa juomaksi joko tavallisella tai kuplavedellä. Juoma valmistuu vartissa, mutta jäähdyttämiseen kannattaa varata vähintään puoli tuntia. Lemonade sopii myös viiniboolin pohjaksi.

Sitruunainen kesädrinkki maistuu puutarhakeinussa, juhannusjuomana tai kesäjuhlissa. Juoma valmistuu ginistä, sitruunalikööristä ja -mehusta.

Louhisaaren juoma eli Mannerheimin sima on kesäjuomien eittämätön klassikko. Kuten usein kaikkea hyvää, tämän juoman käymistä joutuu odottelemaan seuraavaan päivään. Tätä kesäsimaa kannattaa valmistaa kerralla isompi satsi.

Lue myös Kotiliesi.fi: Alkoholittomat kesäjuomat – valitse virkistävä juoma arkeen tai juhlaan

Juttua on muokattu 4.6.2023 klo 13:50

X