Viikon ruokalista

Viikon ruokalista: Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti sekä muut viikon suosikit

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia

Tällä viikolla otetaan kaikki irti sesongin maukkaimmista kasviksista. Raikkaita sitruksia lohkotaan niin salaattien sekaan kuin uunilohen kaveriksikin. Avokadosta tehdään kastike kalalle ja bataatista pyöräytetään pikainen keitto pavuilla tukevoitettuna. Nämä ja muut herkulliset ohjeet löydät viikon ruokalistalta.

nopea bataatti-papukeitto

Maanantai

Nopea bataatti-papukeitto

Helppo

Alle 30 min

Nopea bataatti-papukeitto tuo puhtia alkavaan viikkoon. Ruokaisa vegesoppa sisältää myös riisiä ja mifua, joten nälkä lähtee taatusti. Vaikka raaka-ainelista vaikuttaa pitkältä, ruoka on valmista puolessa tunnissa.

Resepti: Nopea bataatti-papukeitto

paahdettua lohta, avokadotahnaa ja verigreippisalaattia

Tiistai

Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti

Keskitaso

30-60 min

Sanotaan, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Niin myös tässä tapauksessa: raikkaan kirpeä verigreippisalaatti saa seurakseen täyteläistä avokadotahnaa. Täydellinen makupari paahdetulle lohelle.

Resepti: Paahdettu lohi, avokadotahna ja verigreippisalaatti

pannupihvi ja karamellisoitua sipulia

Keskiviikko

Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia

Keskitaso

30-60 min

Keskiviikkona ruokalistalla: pannupihvi ja karamellisoitua sipulia. Tarjoa lisänä uunissa paahdettuja perunaviipaleita tai perunamuusia.

Resepti: Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia

broileri-kasviskastike

Torstai

Broileri-kasviskastike

Helppo

Alle 30 min

Broileri-kasviskastike on helppo ja ruokaisa arkiruoka ja vieläpä niin nopea valmistaa, että kaveriksi jaksaa pilkkoa myös rouskuvan kaalisalaatin avokadolla ja veriappelsiineilla. Kun keität lisukkeeksi riisin sijaan kvinoaa, on aterian maku ja ravintoarvot ovat enemmän kuin kohdallaan.

Resepti: Broileri-kasviskastike

bibimbab eli korealainen pyttipannu

Perjantai

Bibimpap (korealainen ”pyttipannu”)

Keskitaso

30-60 min

Oletko jo maistanut tämän hetken suosikiksi noussutta bibimbabia? Korealaisten oman pyttipannun ydin on riisi ja kasvikset, muutoin ruoan voi kotoisan spydärin tapaan koota varsin luovalla kädellä. Tässä ohjeessä on paistettua naudanlihaa, marinoitua pinaattia ja ituja sekä pikkelöityjä kurkku- ja purjosuikaleita. Annoksen kruunaa paistettu kananmuna, jonka valuvaksi jätetty keltuainen toimii samalla myös kastikkeena.

Resepti: Bibimpap (korealainen ”pyttipannu”)

marokkolainen appelsiinilohi

Lauantai

Marokkolainen appelsiinilohi

Keskitaso

Yli 60 min

Tammikuu on raikkaiden aurinkohedelmien kulta-aikaa. Appelsiinin ja sitruunan raikastama lohi muhiin uunissa vastustamattoman meheväksi. Marokon makuisen lauantairuoan täydentää couscous ja tuore korianteri.

Resepti: Marokkolainen appelsiinilohi

tomaatti-mascarponelasagne

Sunnuntai

Tomaatti-mascarponelasagne

Helppo

Yli 60 min

Lasagne on koko perheen suosikkiruokaa, mutta kun sen vielä mehevöittää mascarponella sekä aromikkaalla Taleggio-juustolla, ollaan jo todellisten luksusherkkujen äärellä.

Resepti: Tomaatti-mascarponelasagne

appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia

Appelsiinia, halvaa ja hunaja-pähkinäsiirappia

Helppo

Alle 30 min

Appelsiinia, halvaa ja hunajapähkinäsiirappia vie makumatkalle Kreikan aurinkoon. Hyvää sellaisenaan, täydellistä vaniljajäätelön kera.

Resepti: Appelsiinia, halvaa ja hunaja-pähkinäsiirappia

X