Julkkikset

Näyttelijä Essi Hellén löysi yllättävän puolen itsestään: ”Olen huomannut itsessäni uusia tunteita”

– Pohdin, miten oppisin elämään niin, ettei identiteettini vaadi kaikkia niitä asioita, jotka joskus aikaisemmin ovat olleet minulle tärkeitä, näyttelijä Essi Hellén sanoo.

Teksti:
Minna Juti
Kuvat:
Om-Arkisto

Näyttelijä Essi Hellén koettaa antaa 6-vuotiaalle tyttärelleen tilaa itsenäistyä.

– Pohdin, miten oppisin elämään niin, ettei identiteettini vaadi kaikkia niitä asioita, jotka joskus aikaisemmin ovat olleet minulle tärkeitä, näyttelijä Essi Hellén sanoo.

Et käytä alkoholia. Mikä on suosikkidrinkkisi?

Joskus maistuu jokin kirpeä mocktail, mutta useimmiten juon alkoholitonta valko- tai kuohuviiniä. Esimerkiksi espanjalainen Torresin Natureo on hyvää. Minusta erikoistilanteissa on mukavampaa juoda alkoholitonta viiniä kuin mehua tai limsaa. Niihin olen kyllästynyt.

Mitä liikuntaa harrastat?

Treenaan vähintään kolme kertaa viikossa. Joogaa, lenkkeilyä, spinningiä, uintia, vesijuoksua vuorotellen. Fustra on uusin lajini. Siinä päästään käsiksi heikoimpiin paikkoihini eli lihaksiin, joita on vaikea löytää ja treenata.

Mitä urheilua seurasit viimeksi?

Aikaisemmin en ollut ollenkaan penkkiurheilija, mutta olen huomannut itsessäni uusia tunteita. Itkin ja nauroin, kun Iivo Niskanen hiihti viime vuonna olympiakultaa. Jokin aika sitten myötäelin mieheni innostusta, kun HPK voitti jääkiekon Suomen mestaruuden.

Koetko ympäristöahdistusta?

Ainakin mietin, miten voin vähentää kuormitusta. Olen asettanut tavoitteen, etten lentäisi tänä vuonna, ja pohdin, miten oppisin elämään niin, ettei identiteettini vaadi kaikkia niitä asioita, jotka joskus aikaisemmin ovat olleet minulle tärkeitä. En osta uutta vaatetta vain siksi, että se vanhaa kivempi, tai lennä Lontooseen, koska se kuuluu tietynlaiseen elämään. Kesälomalla lähdemme junalla Ruotsiin ja Tanskaan.

Lue myös: Näyttelijä Essi Hellén käsitteli ulkonäköpaineitaan terapiassa: ”En halua tietää, paljonko painan”

Tyttäresi on 6-vuotias. Mikä hänen kanssaan on mukavinta juuri nyt?

Kaikki on riemukasta. Olen täynnä rakkautta lapseeni. Hän on iässä, jossa ajatusketjut ovat yllättäviä ja oivaltavia. Suhteemme muotoutuu ja syvenee jatkuvasti. Haluaisin olla hänen kanssaan koko ajan, mutta hänelle myös kaverit alkavat olla tärkeitä. Minun on opeteltava antamaan lapselle tilaa itsenäistyä.

Työskentelet nykyisin myös tuottajana. Käytkö läpi ammatillista identiteettimuutosta?

Ehkä vähän. Näyttelijänä kaikki ominaisuuteni eivät ole tulleet oikeuksiinsa. Minua kiinnostaa erityisesti ohjelmien kehittäminen ja konseptointi. Näyttelijänä niihin pääsi harvoin mukaan. Koen myös johtamisen ja hyvän esimiestyön tärkeänä asiana, jota haluan oppia. On kiehtovaa pyrkiä saamaan jokaisesta työntekijästä näiden parhaat puolet esiin.

Käsikirjoitit Hillo-sketsisarjaa Niina Koposen ja Emma Kunnaksen kanssa, ja näyttelette siinä yhdessä. Miten yhteistyö sujui?

Aloimme suunnitella tätä jo vuonna 2016. Tuotantopäätösten odottelu opetti kärsivällisyyttä. Olimme tuttuja ennestään, mutta tähän työhön haimme sisältöä omista syvimmistä tunnoistamme ja häpeällisistä tilanteista. Ryhmätyö oli hauskaa, sisarellista ja intohimoista, mutta välillä tiukkaa. Kritiikin vastaanottaminen ja sen antaminen on taitolaji, jonka opettelemisessa ei koskaan ole valmis.

Lue myösSarjasuositus: Hillo paljastaa nuorten naisten pimeämmän puolen

Hei, mitä kuuluu? -juttusarjassa kysellään pikaisesti tuttujen ihmisten kuulumisia. Essi Hellén on mukana Hillo-komediasarjassa, joka on nähtävillä Yle Areenassa ja TV2:ssa.

X