Julkkikset

Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuminen sai somevaikuttaja Enni Koistisen pohtimaan suhdettaan omaan kehoonsa: ”Kehopositiivisuus ei sulje pois terveellistä elämäntapamuutosta”

Olet mitä syöt -ohjelmassa nähtävä somepersoona Enni Koistinen on aina ollut tyytyväinen siihen, miltä hän näyttää, vaikka on samalla tiedostanut myös ylipainon mukanaan tuomat terveysriskit.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Mtv

Somevaikuttaja ja graafinen suunnittelija Enni Koistinen nähdään uudella Olet mitä syöt -kaudella.

Olet mitä syöt -ohjelmassa nähtävä somepersoona Enni Koistinen on aina ollut tyytyväinen siihen, miltä hän näyttää, vaikka on samalla tiedostanut myös ylipainon mukanaan tuomat terveysriskit.

Olet mitä syöt -ohjelman uudella kaudella 11 julkisuudesta tunnettua henkilöä laittaa elämäntapansa remonttiin hyvinvointilääkäri Pippa Laukan ohjeistuksella. Yksi heistä on somevaikuttaja, graafinen suunnittelija sekä Tuplakääk-podcastista tunnettu Enni Koistinen.

Lue myös: ”Tuplakääk on ennen kaikkea arjen eskapismia korville” – Enni Koistinen ja Kirsikka Simberg: miksi julkkisjuorut kiinnostavat?

Ennille Olet mitä syöt -ohjelmaan lähteminen ei ollut itsestäänselvyys. Aluksi sähköpostiin saatu kutsu pikemminkin suututti.

– Luettuani viestin ensimmäisen kerran löin läppärin kannen kiinni. Kannatan kehopositiivisuutta ja ajattelin, ettei ole oikein lähteä mukaan laihdutusohjelmaan, Enni kertoo.

Olet mitä syöt -ohjelmasta apua selkäongelmiin

Kun selvisi, että sarjassa painotetaan laihduttamisen sijaan terveellisiä elämäntapoja, Ennin mielenkiinto heräsi. Vaikka Enni on aina ollut tyytyväinen siihen, miltä näyttää, on hän tiedostanut myös ylipainon mukanaan tuomat terveysriskit.

Pipan ohjeilla Enni toivookin saavansa helpotusta muun muassa ikäviin selkäongelmiin.

– Minulla on ollut paljon selkäongelmia ja pari välilevynpullistumaa. En halua niitä enää uudestaan.

Myös ohjelman aikana otettavat verikokeet, etenkin kolesteroliarvot, lisäsivät kiinnostusta lähteä mukaan sarjaan.

– Olen aina miettinyt, että minulla on varmasti kolesteroliarvot koholla, koska usealla normaalipainoisella ja sporttisella sukulaisellanikin on. Halusin tarkistuttaa arvot ja tehdä asioita niiden eteen.

Olet mitä syöt -ohjelmasta Enni Koistinen toivoo saavansa apua muun muassa selkäongelmiin. Kuvassa Enni ja Pippa Laukka.
Olet mitä syöt -ohjelmasta Enni Koistinen toivoo saavansa apua muun muassa selkäongelmiin.

Kehopositiivisuus ei sulje pois terveellistä elämäntapamuutosta

Enni kertoo pohtineensa paljon kehopositiivisuutta ja siihen liittyviä mielikuvia, odotuksia ja jopa vaatimuksia lähdettyään mukaan ohjelmaan.

– Minua pelottaa, että ihmiset inspiroituvat jaksostani väärin ja alkavat laihduttaa huonoilla tavoilla – sellaisilla, jotka eivät ole terveellisiä. Siksi ajattelinkin tehdä blogiini jakson jälkeen kirjoituksen, jossa kerron, kuinka usein syön ja mitä.

Toisaalta, kehopositiivisuuden ei pitäisi rajata ulkopuolelle oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä, Enni huomauttaa.

– Älä laihduta -ajatus on tosi hyvä, koska niin moni kärsii syömishäiriöistä ja laihduttaminen saatetaan tehdä väärin. Viesti on tärkeä, mutta mielestäni kehopositiivisuus ei sulje pois terveellistä elämäntapamuutosta.

Lue myös: Näyttelijä Susanna Haavisto sairastui nelikymppisenä syömishäiriöön: ”Rooliasusta lähtenyt laihduttaminen karkasi käsistä”

Olet mitä syöt -ohjelmasta Enni toivoo ennen kaikkea hyvää oloa ja pysyviä tuloksia. Hän kokee, että parhaat tulokset saavutetaan ilman kaloreiden tai grammojen mittaamista. Silloin myös terveellisemmät elämäntavat tulevat osaksi arkea, omien oivallusten kautta.

– En ajattele, että nyt laihdutetaan hampaat irvessä, vaan haluan syödä ja voida paremmin.

”Älä laihduta -ajatus on tosi hyvä, koska niin moni kärsii syömishäiriöistä ja laihduttaminen saatetaan tehdä väärin.”

Olet mitä syöt -ohjelman julkisuus jännittää Enniä

Enni on monelle tuttu kasvo somemaailmasta, mutta televisioon siirtyminen jännittää häntä. Ohjelmasta saatava julkisuus on tuntunut ajatuksena jopa hieman pelottavalta.

– Jos olisin yrittänyt tehdä elämäntapamuutosta itsenäisesti, en olisi luultavasti onnistunut siinä niin hyvin. Olisin loppuelämäni katunut sitä, etten lähtenyt mukaan. Ajattelen, että tässä on enemmän positiivisia kuin negatiivisia puolia, Enni summaa ajatuksensa.

X