Vinkit

Keitto lämmittää keventäjää

Teksti:
Anna.fi

Päätitkö aloittaa uuden vuoden kevyesti. Kokosimme tähän Ruoka.fi:n uusimmat kevyen ruokavalion keitot, joissa kaikissa on aasialainen tuulahdus. Näitä maistellessa huomaa, ettei keventäminen tarkoita makujen kadottamista.

aasialainen keitto

Aasialainen keitto on täydellinen ateria ravitsevaa, kevyttä ja maukasta talviruokaa kaipaavalle. Näissä neljässä trendikkäässä keitossa on 200–375 kcal/annos.

Currynmakuinen linssi-bataattikeitto on helppo pakata rasiaan lounasevääksi. Keitto kestää hyvin myös pakastamisen. Yhdessä annoksessa linssi-bataatti-keittoa on 350 kcal.

Ramen-keitto on nyt supersuosittua kaikkialla maailmassa. Ramenin voi keventää vähentämällä nuudeleiden määrän puoleen. Broilerin sijaan keittoon sopii myös tofu. Yhdessä annoksessa ramen-keittoa on 300 kcal.

Maukas liemi on vietnamilaisen pho-keiton perusta. Naudanlihan sijaan voit käyttää keittoon kypsää broileria. Vegeversio tehdään kasvisliemeen ja höystetään tofulla. Yhdessä annoksessa pho-keittoa on 320 kcal.

Nopea muunnos katkarapulaksasta syntyy valmiista punaisesta currytahnasta. Yhdessä annoksessa katkarapulaksaa on 200 kcal, riisin kanssa 375 kcal.

Taina Salovaara

Kuvat: Pekka Holmström ja Colourbox.com

Lisää aasialaisen keittiön keittoreseptejä:

Japanilainen sukiyaki-keitto
Mangokeitto intialaiseen tapaan
Thaimaalainen katkarapukeitto
Intialainen kana-linssikeitto
Misokeitto (Miso Shiru)

 

 

 

X