Vinkit

Itse tehty jäätelö on kesän viilein herkku - katso parhaat reseptit

Jäätelön valmistus onnistuu helposti kotona. Kokosimme yhteen kesän parhaat jäätelöreseptit, makoisat lisukkeet ja vinkit valmistukseen.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Otavamedia, Dick Lindertz/Mukana Maku

Mustikkajäätelö sopii herkkusuulle.

Jäätelön valmistus onnistuu helposti kotona. Kokosimme yhteen kesän parhaat jäätelöreseptit, makoisat lisukkeet ja vinkit valmistukseen.

Perinteinen jäätelö on kermasta valmistettuna melkoisen tuhti herkku. Annos kevenee, kun sekaan lisää rahkaa tai jogurttia. Mustikkajäätelö syntyy tuoreista marjoista ja jogurtista ja on raikas kesäpäivän viilentäjä. Halutessaan sekaan voi lisätä vielä ripauksen esimerkiksi vaniljaa tai kardemummaa.

pikajäätelö pakastemarjoista

Monitoimikoneessa puolestaan valmistuu pirteä pikajäätelö pakastemarjoista. Tällä ohjeella tyhjennät herkullisesti pakastimen edellisvuoden marjoista ja teet samalla tilaa kauden uudelle sadolle. Tarjoa näiden raikkaiden herkkujen lisänä vielä tuoreita marjoja.

vaniljajäätelöannos

Jäätelön valmistuksessa jäätelökone on oiva apuväline, mutta ilmankin pärjää mainiosti. Valmiin massan voi kaataa rasiaan ja pakastaa sellaisenaan. Jäätelöstä tulee kuohkeaa, kun sitä vatkaa muutaman kerran pakastuksen aikana. Glukoosisiirappia kannattaa käyttää tavallisen sokerin sijaan, jottei rakenteesta tule hileinen.

Perinteinen kotitekoinen jäätelö syntyy Mukana maku -blogin helpon vaniljajäätelön pohjalta. Jäätelön maustamisessa vain mielikuvitus on rajana. Hedelmä- ja marjasoseet, karkkirouheet, keksimurut, pähkinät ja erilaiset maustekastikkeet sopivat sekaan hyvin. Myös kurkistus maustekaappiin kannattaa. Esimerkiksi kardemumma, vanilja, kaneli tai vaikkapa rouhaisu mustapippuria jäätelön seassa antavat mukavan säväyksen.

karamellibanaanit

Perus vaniljajäätelökin maistuu herkulta, eteenkin kun sen tarjoilee grillissä valmistuvien karamellibanaanien tai persikoiden kera. Myös tuoreista mansikoista syntyy ihania lisukkeita jäätelölle. Kokeile esimerkiksi mansikkavokkia tai  balsamicomansikoita. Viileä herkku iltapäiväkahveille puolestaan syntyy lisäämällä pallon suklaajäätelöä kahvin sekaan.

pähkinäinen banaanijäätelö

Maidottoman jäätelön voi valmistaa esimerkiksi kookosmaidosta. Myös banaani-, meloni– tai ananasviipaleista syntyy maidottomia, hieman kevyempiä jäätelön tai sorbetin kaltaisia herkkuja. Kokeile esimerkiksi pähkinäistä banaanijäätelöä. Perinteisen pähkinävoin voit halutessasi vaihtaa myös suklaiseen Nutellaan. Jotta lopputulos on makea ja kermaisen pehmeä, käytä vain todella kypsiä, ruskeapilkullisia banaaneja.

Avokadojäätelö

Kotitekoisen jäätelön valmistuksessa maltti on valttia. Koska aina ei ole aikaa odottaa jäätelön jähmettymistä, pakastimessa on syytä olla varalla myös paketti perusjäätelöä, jota voi tuunata mieleisekseen. Lisäämällä jäätelön sekaan trendikästä avokadoa, saa ihanan pehmeä ja kermaista avokadojäätelöä. Pussillisesta kookoshiutaleita puolestaan syntyy vaniljajäätelön kanssa hetkessä herkullista kookosjäätelöä.

Herkuttele myös näillä jäätelöillä:

kotitekoinen kookosjäätelö

Kotitekoinen kookosjäätelö

creama catalana -jäätelö

Crema catalana -jäätelö

vaniljainen jogurttijäädyke

Vaniljainen jogurttijäädyke

Kotiliesi.fi: Tuorejuustojäätelö

X