Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta – katso ohjeet suolaisiin leivonnaisiin, jotka valmistuvat vikkelästi ja vaivatta
Helppo suolainen piirakka tehdään kaupan pakastetaikinoita hyödyntäen. Kun taikinan poimii valmiina, voi rauhassa keskittyä täytteisiin!
Helppo suolainen piirakka tehdään kaupan pakastetaikinoita hyödyntäen. Kun taikinan poimii valmiina, voi rauhassa keskittyä täytteisiin!
Helppo suolainen piirakka valmistaikinasta pelastaa paljon, kun yllätysvieraat pimputtavat ovikelloa. Samoin valmistaikina helpottaa niitä hetkiä, kun haluat vain yksinkertaisesti päästä leipomisessa vähän helpommalla. Listasimme helpot ja herkulliset suolaiset piirakat, joista voit valita suosikkisi juhlaan tai arkeen.
Helppo suolainen piirakka saa kalaisan täytteen
Kalatäytteiset piirakat ovat meheviä ja maukkaita.
Peruna-ruispiirakkataikinasta valmistuva janssonin piirakka sopii vaikkapa saunaillan tarjottavaksi. Täyteläinen piirakka saa upean janssonin kiusausta muistuttavan makunsa anjovisfileistä, sipulista, perunoista ja kermasta.
Rapeasta lohipiirakasta riittää syötävää isommallekin seurueelle. Japanilainen, fermentoiduista soijapavuista valmistettu misotahna antaa piiraalle uhkean umamisen maun ja saa makunystyrät onnesta sykkyrälle. Leivo piirakka tarjoilupäivänä, jotta pohja pysyy lehtevänä.
Kulebjaka on kalapiirakoiden klassikko. Kokeile täytteenä savusilakkaa tai -lohta.
-
Janssonin piirakka
- yli 60 min
- 8
- Keskitaso
-
Rapea misolohipiirakka
- yli 60 min
- 15
- Helppo
-
Savusilakkatorttu
- 30-60 min
- 8
- Helppo
Kasvispiirakat maistuvat kaikille
Kasviksista syntyy vikkelästi helppo suolainen piirakka. Vaihtele täytteiden aineksia sesonkien mukaan ja saat vaihtelua omaan bravuuripiirakkaasi.
Herkullisessa kasvispiirakassa kohtaavat ranskalainen ratatouille sekä aromikas vuohenjuusto. Levitä sulaneen lehtitaikinan päälle mehevä kasvisseos, lisää päälle pehmeästä vuohenjuustosta, kananmunista sekä ranskankermasta sekoitettu täyte ja viimeistele ratatouillepiirakka vuohenjuustokiekoilla. Tuoreet yrtit takaavat makuilotulituksen.
Helpot kantarellipiirakat syntyvät jo muutamasta desilitrasta pikkukantarelleja sekä pakastelehtitaikinalevyistä. Sulaneiden taikinalevyjen päälle levitetään sinappia, juustoraastetta sekä ohuiksi renkaiksi leikattua sipulia. Kun pohjat ovat paahtuneet uunissa rapeiksi, päälle levitetään voissa paistettuja sieniä sekä runsaasti tuoreita yrttejä. Helppoa, nopeaa ja vastustamattoman herkullista!
Valmiiksi kaulituista voitaikinalevyistä syntyvät herkulliset sienimuhennoksella täytetyt piirakat. Voitaikinasta valmistuu myös suussa sulava tomaattipiiras.
Pakastealtaasta poimitusta ruis-perunataikinasta leivot hetkessä maukkaan juurespiirakan, johon salvia tuo hienostuneen säväyksen.
Kun kaipaat suolaiseen piirakkaan hivenen makeutta, valintasi on mustikoilla höystetty juustoinen piirakka. Tässä pizzaa muistuttavassa lehtitaikinaleivonnaisessa täytteet levitetään paistetun pohjan päälle vasta lopuksi. Ensin viherpippurilla maustettua ranskankermakastiketta, sitten sinihomejuustoa, mozzarellaa, mustikoita sekä suolattuja cashewpähkinöitä. Lopuksi koko komeus viimeistellään hunajalla, tuoreilla yrteillä sekä pistaasipähkinöillä.
-
Juurespiirakka
- 30-60 min
- 10
- Helppo
-
Ratatouille-vuohenjuustopiirakka
- yli 60 min
- 8
- Helppo
-
Sienipiirakat
- 30-60 min
- 4
- Keskitaso
-
Helppo keltaisten tomaattien piiras
- 30-60 min
- 8
- Helppo
-
Mustikkapizza
- 30-60 min
- Helppo
-
Kantarellipiirakka helposti
- 30-60 min
- 8
- Helppo
Helppo suolainen piirakka jauhelihasta tai kinkusta
Paprika-jauhelihapiiras karkottaa kovemmankin nälän. Jauhelihatäyte maustetaan chilillä, korianterilla ja juustokuminalla, joten siinä on herkullista meksikolaista twistiä. Pohjaksi voi valita mieleisensä pakastepiirakkataikinan. Tuorejuustoseos tekee jauheliha-paprikapiiraasta vastustamattoman mehevän.
Kolmen sipulin piirakka saa huikean maun savukinkusta, vahva-aromisesta juustosta ja kermasta.
Klassinen lihapiirakka syntyy nopsasti valmiista voitaikinasta. Teresa Välimäen ohjeessa tämä helppo suolainen piirakka saa kotoisan vivahteen oreganosta.
Poronliha tuo piirakkaa juhlavan maun. Tarjoa kylmäsavuporopiiras vaikka noutopöydän suolapalana.
Pekoni kuuluu suolaisten piirakkatäytteiden ikisuosikkeihin. Rapea pekonipiiras saa topakan maun mustapippurijuustosta.
Espanjalainen chorizo-piirakka on sekin helppo suolainen piirakka, joka sopii tarjottavaksi vaikkapa tapasiltaan.
-
Mehevä sipuli-kinkkupiirakka
- yli 60 min
- 6
- Helppo
-
Paprika-jauhelihapiiras
- 30-60 min
- 6
- Helppo
-
Lihapiirakka Teresa Välimäen tapaan
- yli 60 min
- Helppo
-
Espanjalainen piirakka
- 30-60 min
- 8
- Helppo
-
Kylmäsavuporopiiras
- yli 60 min
- 6
- Keskitaso
-
Rapea pekonipiirakka
- yli 60 min
- 16
- Helppo
Artikkelia on muokattu 2.5.2024
Lue myös Kotiliesi.fi: Leivo lihapiirakka, joka onnistuu aina!
Kommentit
Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä.
Miten tämä lause liittyy nektariineihin?
Kommentit
Jos kotona on mm raparperia, marjoja, kantarelleja… Näillä eväillä ja netin kanssa jokainen osaa tehdä pienelläkin varoitusajalla tarjottavaa.
Minä odotin jotain oikeasti pikaisesti valmistuvaa kun klikkasin!
Vinkki: Kivihedelmät ovat mehukkaimmillaan alkukesällä.
Miten tämä lause liittyy nektariineihin?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous