Libanonilaiset linsseillä täytetyt munakoisot
Juhlat

Pääsiäismenu edullisesti ja vähällä vaivalla

Pääsiäisenä on mukavaa nauttia ympärillä olevista ihmisistä ja hyvästä ruuasta. Jos haluat selvitä pääsiäisen herkutteluista rahallisesti ja ajallisesti pienellä vaivalla, nappaa tästä talteen vinikit.
Teksti: Anna.fi

Pääsiäismenu syntyy näillä ohjeilla helposti ja edullisesti. Kokosimme tarjolle useamman reseptin, joista voit koota itsellesi sopivan pääsiäismenun. Vaihtoehdoista löytyy kalaa ja lihaa. Mukana on myös kasvisruokia, jos haluat koota pääsiäiseksi täydellisen kasvismenun.

Pääsiäisemenu – edulliset alkupalat

Kanamunat kuuluvat pääsiäiseen. Aterian voi aloittaa kanamunasalaatilla tai täytetyillä kananmunilla, eli paholaisen munilla. Minimunakkaat valmistuvat helposti muffinipellillä ja sopivat tarjottavaksi raikkaan salaatin kanssa.

Keitto on edullinen alkupala ja sopii tarjottavaksi isommallekin joukolle. Pääsiäisaterialle sopivat erityisen hyvin värikkäät sosekeitot.  Kesäkurpitsasta ja pakastepinaatista syntyy mainio kevään vihreä keittoPorkkanakeitto hurmaa syvän keltaisella värillään ja appelsiinin säväyttämällä raikkaalla maullaan. Paahdettu palsternakkasosekeitto on hienostunut alku pääsiäisaterialle.

Pääsiäisen helpot pääruoat

Kalaruokien ystävälle maistuu pääsiäisen pääruokana  kermassa ja valkoviinissä hautunut, yrteistä ihanaa makua saava lohi ja maukkaat rucolaperunat. Toinen hyvä vaihtoehto on sinappikuorrutettu rapea uunilohi.

Munakoisosta syntyy kätevästi pääsiäisen mehevimmät kasviruoat. Kokeile vaikkapa libanonilaisia linsseillä täytettyjä munakoisoja tai kvinoatäytteisiä munakoisoja.

Jos kaipaat liharuokaa pääsiäisen pääruoaksi, on broileri edullinen ja herkullinen vaihtoehto. Mausta kokonainen broileri yrteillä ja sitruunalla ja anna sen muhia meheväksi uunissa. Herkullinen timjamilla maustettu broileri-juurespata vie makumatkalle Välimerelle.

Pääsiäismenu päättyy makeasti

Pääsiäismenu päättyy suussa sulavaaan jälkiruokaan. Aterian päätteeksi suut raikastaa sitruunatorttu, persikkapaistos tai  helppo mangopasha.

.

Suklaanystävä pyöräyttää maailman helpoimman ranskalaisen suklaakakun, joka onnistuu aina. Kakku on parhaimmillaan, kun se on sisältä hieman löysä. Pienen pääsiäisseurueen jälkiruokaherkkuna toimii suklaamukikakku. Suklaamoussepiirakka maistuu vaniljajäätelön kanssa taivaalliselta. Tarvitset tämän piirakan tekoon vain neljä aineista.

Artikkelia on muokattu ja siihen on on lisätty reseptilinkkejä 22.3.2021

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppoa pääsiäisruokaa broilerista

X